Skip to main content

ΕΣΑΚΕ: Προετοιμάζεται για το επόμενο πρωτάθλημα – Αυστηρά κριτήρια

Ο Σύνδεσμος ξεκαθάρισε, σε ανακοίνωσή του, ότι ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δεν μίλησε ποτέ του για πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 16 ομάδων.

Στο σχέδιο για την επανεκκίνηση με το μάτι στραμμένο στην επόμενη σεζόν καθώς διακόπτεται οριστικά το φετινό πρωτάθλημα αναφέρεται ο ΕΣΑΚΕ γνωστοποιώντας τις θέσεις του για τα σημαντικά ανοιχτά μέτωπα.

Ακόμη, ο Σύνδεσμος στέκεται στη διαδικασία αδειοδότησης των ΚΑΕ ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δεν μίλησε ποτέ του για πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 16 ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Ο ΕΣΑΚΕ πήρε έγκαιρα την απόφαση για την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, καθώς τα κλειστά γυμναστήρια, οι ΚΑΕ και ο ίδιος ο ΕΣΑΚΕ παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας ακόμη και σήμερα δύο μήνες μετά την τελευταία αγωνιστική που παίχθηκε μπάσκετ.

Ο ΕΣΑΚΕ θα επιδιώξει, επίσης, έγκαιρα να προχωρήσει στην προετοιμασία για την διοργάνωση της EKO Basket League της σεζόν 2020-21, που θα είναι ένα ιδιαίτερο Πρωτάθλημα από όλες τις απόψεις. Στόχος της διοίκησης του ΕΣΑΚΕ είναι να πραγματοποιηθεί ένα υγιές Πρωτάθλημα, τόσο από πλευράς υγειονομικής (με όλες τις προφυλάξεις και τις εγγυήσεις για την υγεία των αθλητών και όλων των εμπλεκομένων) όσο και από οικονομικής.

Με συνθήκες οικονομικής κρίσης πρέπει να λαμβάνονται και τολμηρές αποφάσεις, γι’ αυτό σύντομα – μέχρι τις 20 Μαΐου - τα μέλη του ΕΣΑΚΕ θα κληθούν να εγκρίνουν μέτρα που θα διασφαλίζουν την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος.

Εντός του Μαΐου, οι ΚΑΕ θα κληθούν να καταθέσουν έγγραφα που αποδεικνύουν την οικονομική κατάσταση τους στην επιτροπή εσωτερικής αδειοδότησης, που θα δημιουργηθεί ώστε να παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μια πρώτη εκτίμηση – αρκετές εβδομάδες πριν οι ΚΑΕ κληθούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού – για το πόσες και ποιές εκπληρώνουν τους όρους συμμετοχής στο Πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι η EKO Basket League της σεζόν 2020-21 θα πραγματοποιηθεί με 16 ομάδες. Πρώτη προτεραιότητα της Λίγκας είναι το Πρωτάθλημα να είναι υγιές. Ο αριθμός των ομάδων έπεται. Μπορεί να είναι 14, ακόμη και 12. Θα κριθεί από το πόσες ικανοποιούν τα αυστηρά κριτήρια που θα θεσπιστούν στην εσωτερική διαδικασία του ΕΣΑΚΕ αλλά και σε συνεργασία με τον Πολιτεία για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Λίγκα ενδέχεται να προτείνει την αύξηση της εγγυητικής επιταγής (5% του προϋπολογισμού της σεζόν με κατώτατο όριο τα 60.000 ευρώ) που καταθέτουν οι ομάδες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Ο ΕΣΑΚΕ για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος αρχίζει από τώρα τις επαφές του με τους χορηγούς της EKO Basket League και υποψήφιους νέους, προκειμένου οι ΚΑΕ να γνωρίζουν το συντομότερο τα οικονομικά δεδομένα βάση των οποίων θα κάνουν τους προϋπολογισμούς τους για την καινούργια αγωνιστική χρονιά.

Επιπλέον ο ΕΣΑΚΕ θα προχωρήσει στην ψηφιακή αναβάθμιση του με στόχο την καλύτερη εσωτερική λειτουργία, αλλά και την επικοινωνία του μέσω των social media με τους φιλάθλους. Τομέας πολύ κρίσιμος, καθώς τουλάχιστον τους πρώτους μήνες του καινούργιου Πρωταθλήματος είναι πολύ πιθανόν οι αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών».