Skip to main content

ΕΣΑΚΕ: Ξανά κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά - Όλες οι ομάδες στην ΕΡΤ

Την κατ' αρχήν πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας αγωνιστικής σεζόν αποδέχθηκαν οι 12 ομάδες της Basket League.

Αποδέχθηκαν την κατ' αρχήν πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας αγωνιστικής σεζόν οι 12 ομάδες της Basket League, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Άρης μπορεί να ήταν αντίθετος με τους αρχικούς όρους της συμφωνίας, αλλά έγινε η ανατροπή και ύστερα από νέες συζητήσεις είπε το «ναι» στην κεντρική διαχείριση αποστέλλοντας έγγραφη αποδοχή της πρότασης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Στην σημερινή (5/10) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ οι 12 ΚΑΕ της Basket League (ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής, Ιωνικός Hellenic Coin, Κολοσσός H Hotels, Λάρισα, Λαύριο Megabolt, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ,  ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Προμηθέας και Χαρίλαος Τρικούπης) αποδέχθηκαν κατ’ αρχήν την πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων τους στο Πρωτάθλημα και εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο, κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την δημόσια τηλεόραση για τους όρους της τελικής συμφωνίας.

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια όλες οι ομάδες συνεργάστηκαν σε κλίμα ενότητας, έβαλαν πάνω από όλα το καλό του Πρωταθλήματος και πέτυχαν την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πρωταθλήματος.

Η επικείμενη συμφωνία με την ΕΡΤ θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού των ΚΑΕ και της αναβάθμισης συνολικά του Πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος είναι πως η νέα συμφωνία με την ΕΡΤ θα είναι μακράς πνοής και σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας θα προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στις ΚΑΕ, στους παίκτες, στους προπονητές, στους ιδιοκτήτες τους για να σχεδιάσουν το μέλλον».