Skip to main content

Esend24: Το… skroutz των Courier από τη Θεσσαλονίκη

Ο Βαγγέλης Αντωνίου δημιούργησε την esend24, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου με ένα κλικ βρίσκεις την οικονομικότερη υπηρεσία αποστολής με courier.

 

Μια δυσάρεστη εμπειρία του από courier τον έκανε να αναρωτηθεί πώς θα μπορούσε να δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα εξοικονομούσε χρήμα και χρόνο για τους πελάτες, θα ήταν όμως επωφελής και για τις εταιρείες ταχυμεταφορών. Κάπως έτσι και μετά από χρόνια έρευνας, ο Βαγγέλης Αντωνίου από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησε την startup esend24, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με logo το οικονόμο… μυρμηγκάκι, όπου μπορεί κανείς να βρει με ένα κλικ την οικονομικότερη υπηρεσία αποστολής με courier και να κάνει την παραγγελία του. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι δουλειές των εταιρειών courier έχουν πάρει φωτιά, εν μέσω πανδημίας, η πλατφόρμα, η οποία θα βγει στον αέρα στα τέλη του μήνα, έρχεται να προσφέρει μια έξυπνη και ιδιαίτερα επίκαιρη υπηρεσία.

Η esend24, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς δωρεάν, λειτουργεί ως εξής: αφού ο χρήστης καταχωρίσει ή τους νομούς ή τους ταχυδρομικούς κωδικούς των διευθύνσεων αποστολής και παράδοσης, αλλά και τις διαστάσεις και το βάρος του αντικειμένου που θέλει να στείλει, εμφανίζονται οι οικονομικότερες επιλογές υπηρεσιών courier, αλλά και οι εκτιμώμενοι χρόνοι παράδοσης. Ο χρήστης επιλέγει την πιο συμφέρουσα για εκείνον υπηρεσία, καταχωρεί τα στοιχεία που του ζητούνται και κάνει την παραγγελία του, πληρώνοντας με πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή με μετρητά σε έναν ειδικό κωδικό στην τράπεζα.

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, η esend24 στέλνει στον πελάτη link για την ιχνηλασιμότητά της. Σε δεύτερο χρόνο η πλατφόρμα θα υποδέχεται και κριτικές, που θα βοηθούν τους χρήστες στην καλύτερη δυνατή επιλογή, αλλά και τις εταιρείες ταχυμεταφορών στη βελτίωση των υπηρεσιών τους. Επίσης θα προσθέσει και business υπηρεσία, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να διαχειρίζονται οργανωμένα τις αποστολές τους.

«Η esend24 δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να στείλει οτιδήποτε, σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και όλα αυτά με ασυναγώνιστα οικονομικότερη τιμή. Χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο αναζήτησης, προκειμένου να βρει τις καλύτερες υπηρεσίες στις οικονομικότερες τιμές για την αποστολή των αντικειμένων από πόρτα σε πόρτα μέσω των πιο μεγάλων και αξιόπιστων εταιρειών ταχυμεταφορών» εξηγεί ο Βαγγέλης Αντωνίου στη Voria.gr.

Σύμφωνα δε με τον ίδιο, οι εταιρείες ταχυμεταφορών θέλουν να συναλλάσσονται με έναν συνεργάτη, παρά με πολλούς διαφορετικούς πελάτες, καθώς έτσι πετυχαίνουν και μείωση του λειτουργικού τους κόστους. «Την ίδια στιγμή ο χρήστης κάνει εύκολα την έρευνα αγοράς του και καταλήγει στο courier που τον εξυπηρετεί περισσότερο από άποψη κόστους, αλλά και χρόνου» εξηγεί ο Βαγγέλης Αντωνίου, ο οποίος συνεργάζεται πλέον με τις περισσότερες εταιρείες ταχυμεταφορών.

Το πάθημα της… Καλαμάτας και η ιδέα για την esend24

Ο Βαγγέλης Αντωνίου μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου ξεκίνησε οικονομικές σπουδές, τις οποίες συνέχισε στη Θεσσαλονίκη. Επί χρόνια εργαζόταν στο τραπεζικό κομμάτι πολυεθνικών, στο τμήμα των πωλήσεων, συσσωρεύοντας εμπειρία από την αγορά. Η ιδέα για την esend24 τού ήρθε μια μέρα που θέλησε να στείλει έναν φάκελο στην Καλαμάτα και είδε πως η αποστολή κόστιζε 15,80 ευρώ. Ενοχλημένος, βγαίνοντας από το κατάστημα, συνάντησε έναν πελάτη του, αντιπρόσωπο αυτοκινήτων, του μετέφερε την έκπληξή του για το υψηλό κόστος κι εκείνος του είπε ότι πλήρωνε πολύ λιγότερα μέσω της συνεργασίας του με την εταιρεία ταχυμεταφορών και θα μπορούσε να στείλει τον φάκελο αντ’ αυτού.

Αυτό ήταν το πρώτο ερέθισμα, αφού ο Βαγγέλης Αντωνίου άρχισε να σκέφτεται τι θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος σε αυτό το πεδίο για να έχουν όφελος και ο καταναλωτής και η εταιρεία courier σε μια τέτοια συναλλαγή. Προχώρησε έτσι στις πρώτες επαφές με εταιρείες του κλάδου, δεν βρήκε όμως ανταπόκριση. Κρατώντας τη σκέψη αυτή στο πίσω μέρος του μυαλού του επέστρεψε στη Γερμανία, δημιούργησε μια εταιρεία call center, δεν ήταν όμως ευτυχής εκεί και επέστρεψε εκ νέου στην Ελλάδα, αποφασισμένος να κυνηγήσει την ιδέα του και να χτίσει εκείνος γέφυρες εκεί όπου δεν υπήρχαν. Απευθύνθηκε έτσι σε μεγάλες πολυεθνικές ταχυμεταφορών και εισέπραξε την πρώτη θετική υποδοχή. Αξιοποιώντας παράλληλα ένα πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, άρχισε το 2018 να στήνει την εταιρεία του.

Σε όλη αυτή την πορεία ο Βαγγέλης Αντωνίου συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια επιχειρηματικότητας, θέλοντας να ενισχύσει τη γνώση του και κάπως έτσι βρέθηκε στον δρόμο του το OK!Thess, από όπου έλαβε έξι μήνες συμβουλευτικής, που τον κατηύθυναν στον τελικό του στόχο.