Skip to main content

ΕΣΗΕΜ-Θ: Σε ομηρία κρατά τους εργαζομένους ο Καπόν

Τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χασδάι Καπόν δείχνει πίσω από την καθυστέρηση των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, TV 100 και FM 100 η ΕΣΗΕΜ-Θ.

 

Τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χασδάι Καπόν δείχνει πίσω από την καθυστέρηση των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, TV 100 και FM 100 η ΕΣΗΕΜ-Θ, με ανακοίνωσή της. 
 
Συγκεκριμένα, η ΕΣΗΕΜ-Θ κάνει λόγο για προσωπική επιλογή του αντιδημάρχου Οικονομικών η μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, τονίζοντας ότι οι πρακτικές αυτές είναι απολύτως ασύμβατες με τον κατά την ευρεία έννοια δημόσιο χαρακτήρα των συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης.
 
«Τα δημοτικά ΜΜΕ, όμως, δεν είναι προσωπική επιχείρηση του κ. Καπόν, και η καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας εργαζομένων των οποίων οι αποδοχές έχουν ήδη συρρικνωθεί αποτελεί γι’ αυτούς ζήτημα επιβίωσης», σημειώνει η Ένωση. 
 
«Ο κ. Καπόν επιλέγει να κρατά σε ιδιότυπη ομηρία τους εργαζόμενους, ενώ ο ίδιος πληρώνεται κανονικά και χωρίς καθυστέρηση τον μισθό του», προσθέτει. 
 
Παράλληλα, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τον πρόεδρο της ΔΕΠΘΕ και δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα ενός μηνός που τους οφείλονται.
 
«Οι διαβεβαιώσεις, άλλωστε, του αντιδημάρχου Οικονομικών για πλεονασματικό ταμείο στον δήμο Θεσσαλονίκης, διευκολύνουν την αναγκαία αυτήν αποκατάσταση», συμπληρώνει. 
 
Τέλος, η Ένωση επισημαίνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι σε μια χρονική περίοδο που η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 100 χρόνια ελευθερίας της και τα δημοτικά Μέσα έχουν αυξημένες υποχρεώσεις έναντι της τοπικής κοινωνίας.