Skip to main content

ΕΣΗΕΜ-Θ: Απαράδεκτη η δήλωση Σιμόπουλου για την TV100

Η Ένωση αναφέρει ότι κάθε ατεκμηρίωτος υπαινιγμός για «άνωθεν παρεμβάσεις» που καθορίζουν το δημοσιογραφικό έργο εντάσσεται στο πεδίο της συκοφαντίας

Την καταγγελία του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου για μονόπλευρη ενημέρωση από μέρους της TV100 αποδοκίμασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ (δείτε εδώ).

Το ΔΣ της Ένωσης χαρακτήρισε την καταγγελία του κ. Σιμόπουλου εξωθεσμική παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο των εργαζομένων στην Δημοτική Τηλεόραση.

Ο πρώην γενικός γραμματέας κατηγόρησε τη δημοτική τηλεόραση ότι δεν παρουσιάζει όλες τις απόψεις για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας, ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση αυτή, και πως γίνεται με «άνωθεν εντολή».  

«Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, κατηγορεί τους δημοσιογράφους των δημοτικών ΜΜΕ ότι ενημερώνουν μονομερώς το κοινό για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης και μάλιστα επειδή υπακούουν σε «άνωθεν εντολή». Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι της TV100 ασκούν το έργο τους με σεβασμό στις δεοντολογικές αρχές του επαγγέλματος και αποκλειστικός σκοπός τους είναι να ενημερώνουν το κοινό και όχι να υπηρετούν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, όπως αυτές που αποκαλύπτει η απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση του κ. Σιμόπουλου».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταλήγει την ανακοίνωσή της λέγοντας ότι κάθε υπαινιγμός για «άνωθεν παρεμβάσεις» που καθορίζουν το δημοσιογραφικό έργο, αν δεν τεκμηριώνεται, εντάσσεται αποκλειστικά στο πεδίο της κοινής συκοφαντίας.