Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΣΗΕΜΘ: ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

Η ΕΣΗΕΜΘ σημειώνει πως δεν αρκεί να αποδοκιμάζονται τέτοια περιστατικά από την κοινωνία, αλλά να αντιμετωπίζουν τις νόμιμες συνέπειες οι αυτουργοί.

Επίθεση από διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ3 που κάλυπτε το γεγονός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ.

Ειδικότερα, τονίζει πως συμμετέχοντες στη διαδήλωση, μεταξύ των οποίων κάποιοι με την ένδειξη "Ιερός Λόχος" στην αμφίεσή τους, προπηλάκισαν και απομάκρυναν βίαια δημοσιογράφο και εικονολήπτη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από το σημείο όπου αυτοί περίμεναν κάποιον από τους διοργανωτές για να συνομιλήσουν μαζί του. Οι συνάδελφοι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ, κατήγγειλαν το γεγονός σε αστυνομικούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι η προστασία των εργαζομένων στην Ενημέρωση είναι σταθερό και μεγάλης σημασίας καθήκον της Πολιτείας: η ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου διασφαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

«Περιστατικά όπως το παραπάνω δεν αρκεί να αποδοκιμάζονται από την κοινωνία. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί τους πρέπει να αντιμετωπίζουν τις νόμιμες συνέπειες των ενεργειών τους» καταλήγει η ΕΣΗΕΜΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ