Skip to main content

ΕΣΗΕΜΘ: Επικροτεί την υπαγωγή των περιφερειακών ραδιοσταθμών στην ΕΡΤ3

«Πάγια επιδίωξη και σταθερό αίτημα είναι να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΡΤ3 ως παραγωγού δημόσιας ενημέρωσης στην περιφέρεια», αναφέρει η Ένωση.

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη που προβλέπει το υπό συζήτηση νέο Οργανόγραμμα της ΕΡΤ3 για τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, «πάγια επιδίωξη και σταθερό αίτημα είναι να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΡΤ3 ως παραγωγού δημόσιας ενημέρωσης στην περιφέρεια. Η πρόβλεψη του νέου  Οργανογράμματος για υπαγωγή των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα στη διεύθυνση της ΕΡΤ3 αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αναδεικνύει παράλληλα την ανάγκη να ενισχυθούν η υποδομή και το προσωπικό των περιφερειακών σταθμών».  

Παράλληλα η ΕΣΗΕΜ-Θ γνωστοποίησε πως σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, προετοιμάζει σειρά προτάσεων, σχολίων και παρατηρήσεων που θα υποβάλει στη σχετική δημόσια διαβούλευση, υπενθυμίζοντας ότι απαιτούνται ενέργειες υπέρ της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της ΕΡΤ3.