Skip to main content

Αίσιο τέλος για μάνα και κόρη που έπεσαν σε χαράδρα-Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Οι δύο γυναίκες παρελήφθησαν έχοντας τις αισθήσεις τους από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μητέρα και κόρη, οι οποίες ανασύρθηκαν μετά από επιχείρηση των αρχών από χαράδρα στο 23ο χλμ. επαρχιακής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας, στην περιοχή Πέτρα στην Πιερία.

Και οι δύο γυναίκες, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί τις προηγούμενες ημέρες, είχαν τις αισθήσεις τους. Έπειτα από την επιχείρηση διάσωσης, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης όπου θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης της υγείας τους.

Οι γυναίκες έπεσαν με το όχημα τους στη χαράδρα κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ κατευθύνονταν στο χωριό Πυθιός. Η αδερφή της μάνας είχε δηλώσει την εξαφάνισή τους στις 25 Μαϊου στο Τ.Α. Παύλου Μελά.

Το τηλεφώνημα που τις έσωσε

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit, την καθοριστική λύση στη διάσωση των δύο γυναικών έδωσε το τηλεφώνημα που κατάφερε τελικά και έκανε η μητέρα στην αστυνομία, μέσα από τη χαράδρα και έτσι, με οδηγό το στίγμα από το κινητό της τηλέφωνο, οι διασώστες έσπευσαν στοχευμένα στην περιοχή.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 09.00 το πρωί και οι γυναίκες εντοπίστηκαν από πυροσβεστική και αστυνομία στις 12:30 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η προσπάθεια να ανασυρθούν η οποία δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση – όπως είπαν στο newsit.gr οι πυροσβέστες – μιας και η κλίση της χαράδρας είναι πολύ απότομη. Πέρυσι μάλιστα, κάποιοι πολίτες είχαν χάσει τη ζωή τους σε αυτή τη χαράδρα, πάλι μετά από εκτροπή αυτοκινήτου.

Η 51χρονη μητέρα βρέθηκε σε βάθος 100 μέτρων και η 36χρονη 300 μέτρα πιο κάτω. Ο απεγκλωβισμός της κόρης ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, μιας και η νεαρή γυναίκα βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο της χαράδρας, κάτω στο ρέμα.

Η νεαρή γυναίκα αντιμετωπίζει κινητικές και νοητικές δυσκολίες και αυτό την δυσκόλεψε στο να επικοινωνεί για την κατάστασή της με τους διασώστες.

Σημειώνεται ότι στο σημείο έδρασε η πυροσβεστική με τέσσερα οχήματα και 9 άνδρες, ενώ υπήρξε και η συνδρομή ορειβατικής ομάδας της 2ης ΕΜΑΚ που διαθέτει ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό.

φωτογραφία αρχείου