Skip to main content

Αισιόδοξα μηνύματα για τη Χαλκιδική από εκθέσεις σε Βέλγιο - Ολλανδία

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε για ακόμα μία χρονιά ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ σε δύο τουριστικές εκθέσεις.

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για τη Χαλκιδική από τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στις Κάτω Χώρες, «Vakantiebeurs 2020» που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας [15-19 Ιανουαρίου 2020] και τη «Salon des Vacances 2020» στις Βρυξέλλες του Βελγίου [6-9 Φεβρουαρίου 2020].

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε για ακόμα μία χρονιά ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ, στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις γενικού τουρισμού της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Η έκθεση στην Ουτρέχτη κάθε χρόνο προσελκύει πάνω από 100.000 επισκέπτες ενώ συμμετέχουν πάνω 1000 εκθέτες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 4η θέση των προτιμήσεων των Ολλανδών τουριστών, όπως προέκυψε από έρευνα που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο 2019 [NBTC-NIPO Research].

Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Ολλανδικών ΤΟ δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία των προ-κρατήσεων, όπως προέκυψαν μέσα από τις προ-καθορισμένες συναντήσεις που είχε η Διευθύντρια Marketing του Οργανισμού, κα Τάνια Ακριτίδου. Όπως μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της SUNWEB και TUI, ο μήνας Δεκέμβριος ξεκίνησε δυναμικά με αύξηση των προ-κρατήσεων της τάξεως του +10% ενώ την τρέχουσα περίοδο του Ιανουαρίου βρίσκεται στο +3-5% αντίστοιχα. Παράλληλα, ο κ Ben van Hecke του ταξιδιωτικού πρακτορείου SNP (Natuur Reizen van ANWB) -ένα από τα ιστορικότερα πρακτορεία περιπατητικού τουρισμού στην Ολλανδία- που για 1η φορά έβαλε στο πρόγραμμα του τη Χαλκιδική- δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος και μας ενημέρωσε ότι τα πακέτα του 2020 είναι σχεδόν sold out. Επίσης, για άλλη μία χρονιά αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική από Ολλανδούς τουρίστες που επιλέγουν να κάνουν διακοπές με αυτοκινούμενα σε camping.



Η Χαλκιδική συγκαταλέγεται τα τελευταία χρόνια στους 5 κορυφαίους Ελληνικούς ανερχόμενους προορισμούς για τους Ολλανδούς με σταθερή αύξηση αφίξεων της τάξεως του 8% ετησίως, γεγονός που οφείλεται στην απευθείας σύνδεση του Άμστερνταμ με το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης με την Transavia και από την Αμβέρσα με τη Ryanair.

Και η έκθεση των Βρυξελλών φέτος προσέλκυσε πάνω από 100.000 επισκέπτες και επαγγελματίες του τουρισμού. Αισιόδοξες οι προβλέψεις των μεγάλων τουριστικών γραφείων της χώρας για την Χαλκιδική με μέση αύξηση +5% στις προκρατήσεις των τουριστικών πακέτων.

Η ζήτηση των Βέλγων πρόκειται να αυξηθεί κατακόρυφα αφού ο ΕΟΤ ετοιμάζει μία μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή στην Βέλγικη τηλεόραση, όπου τρεις μήνες θα μεταδίδει τις ομορφιές της χώρας μας.

Μεγάλο το ενδιαφέρον του Luxury T/O Silverjet για νέες συνεργασίες με ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και μετά από συνομιλίες στην έκθεση που πραγματοποίησε ο Διευθυντής του ΤΟΧ Γιώργος Μπρουτζάς, προέκυψε το ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση ενός Fam Trip στα τέλη Μαΐου με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Στα πολύ θετικά νέα για την Χαλκιδική η έναρξη των πτήσεων της Aegean και της Transavia στις 2 Απριλίου 2020 όπου θα συνδέσουν αεροπορικά την Θεσσαλονίκη με τις Βρυξέλλες δύο και τρεις φορές την εβδομάδα αντίστοιχα.

Οι Ολλανδοί και οι Βέλγοι που επισκέπτονται την έκθεση αναζητούν έμπνευση και πληροφορίες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αγαπούν την Ελλάδα και επιζητούν νέους προορισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η Χαλκιδική προβλήθηκε ως αυθεντικός ελληνικός προορισμός, που συνδυάζει τις εξωτικές παραλίες με τις ποικίλες δυνατότητες για δραστηριότητες στη θάλασσα και στη φύση, τις γνήσιες πολιτισμικές εμπειρίες και πλούσιες τοπικές γεύσεις.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2020 η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προγραμματίζουν την υλοποίηση fam trip στην Χαλκιδική, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση “Unique Selling Points - USP of Halkidiki” που πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου στο Άμστερνταμ, ενώ σχεδιάζονται θεματικά press trip στο πλαίσιο της καινούριας καμπάνιας του γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών “100 experiences in Greece” που ανακοίνωσε η διευθύντρια κα Ελένη Σκαρβέλη, με Ολλανδούς δημοσιογράφους και influencers.