Skip to main content

Αισιόδοξη παρά τον πόλεμο η Ζαχαράκη για τον τουρισμό - «Αναθερμαίνεται το κλίμα»

Το κλίμα αναθερμαίνεται και βλέπουμε τους ξενοδόχους και όλους τους ανθρώπους στην αλυσίδα της φιλοξενίας, να χαμογελούν, λέει η υφυπουργός.

Στη δυναμική όπως είπε εικόνα του υπουργείου Τουρισμού και στην κατεύθυνση που έχει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης «να βρισκόμαστε όπου μπορεί να ακουστεί η Ελλάδα, και βέβαια να ενδυναμώνεται το μήνυμα της τουριστικής μας ταυτότητας» αναφέρθηκε η Σοφία Ζαχαράκη, κατά την ομιλία της στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο.

Η υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι ο ελληνικός τουρισμός για ακόμη μία χρονιά βρίσκεται απέναντι σε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Μιλώντας για το καλοκαίρι του 2021, που «ανοίξαμε τα πανιά μας στις 15 Μαΐου με στόχο να φτάσουμε το 50%, το ξεπεράσαμε, φτάσαμε στο 60% και πλέον 11 δισεκατομμύρια μπήκαν στα έσοδα στα δημόσια ταμεία από τον τουρισμό», εξέφρασε την αισιοδοξία για την φετινή τουριστική σεζόν, υπό την πίεση και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Πράγματι υπήρξε ένα πάγωμα, ένα μούδιασμα τις τρεις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Φαίνεται όμως ότι τώρα το κλίμα αναθερμαίνεται και πραγματικά βλέπουμε τους ξενοδόχους μας, όλους τους ανθρώπους στην αλυσίδα της φιλοξενίας, να χαμογελούν έχοντας προφανώς τον προβληματισμό για την αύξηση των λειτουργικών εξόδων» είπε η κυρία Ζαχαράκη τονίζοντας ότι «επιδιώκουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο που υλοποιείται και στα έργα προϋπολογισμού 320 εκατ. ευρώ που σχεδιάζονται και αφορούν έργα υποδομών για τον θαλάσσιο τουρισμό, για τις μαρίνες, τον ορεινό τουρισμό, τα χιονοδρομικά κέντρα, την προσβασιμότητα στα μονοπάτια, έργα για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, την ψηφιοποίηση αλλά και την τουριστική εκπαίδευση.

«Θα βάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να βελτιώσουμε την τουριστική εκπαίδευση. Έχουμε πάρει πάνω από μισό εκατομμύριο τεχνική βοήθεια για τον ανασχεδιασμό τής τουριστικής εκπαίδευσης και βέβαια την ίδια στιγμή θα έχουμε ένα πρόγραμμα 47 εκατομμυρίων για τις νέες δεξιότητες, αλλά και τις υπάρχουσες δεξιότητες για την αναβάθμιση 20.000 ανέργων και εποχικά εργαζομένων» ανέφερε η κυρία Ζαχαράκη, που μίλησε και για τα επισκέψιμα οινοποιεία, ελαιοτριβεία, ζυθοποιεία και τυροκομεία, προσθέτοντας ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε τις υπουργικές αποφάσεις και τα σήματα για να μπορούν να βοηθήσουν και την επιχειρηματική δράση των παραγωγών μας».