Skip to main content

ΟΑΣΘ: Αισιοδοξία για πληρωμή 4 εκατ.ευρώ στους εργαζόμενους αύριο

Πώς η διοίκηση του Οργανισμού προσπαθεί να βρει τα χρήματα για να αποπληρώσει τους εργαζόμενους και να ανασταλεί η επίσχεση εργασίας

Αισιοδοξία για την πληρωμή μεγάλου μέρους των οφειλομένων των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ που θα οδηγήσει σε αναστολή της επίσχεσης εργασίας επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη διοίκηση του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα το πρωί, κατατέθηκε στην Εθνική Τράπεζα από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού η απόφαση της διατησίας με την οποία ο ΟΑΣΘ κέρδισε 4,6 εκατ.ευρώ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών η Τράπεζα θα χορηγήσει ποσό 4 εκατ.ευρώ στον ΟΑΣΘ για την πληρωμή των εργαζομένων, ήτοι του 85%-90% του ποσού που κέρδισε στη Διαιτησία. Η συμφωνία προβλέπει ότι αυτό το άτυπο δάνειο από την Εθνική Τράπεζα θα αποπληρωθεί όταν εκταμιευθούν τα 4,6 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πλέον αναμένεται η απόφαση της Τράπεζας, ώστε να μπούνε κατά πάσα πιθανότητα αύριο τα χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων Μαρτίου και την ολική εξόφληση του δώρου Πάσχα.

Παράλληλα, όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Στεφανίδης, γίνονται προσπάθειες για να καταβληθεί και ο μισθός Απριλίου στους εργαζόμενους. «Ζήτησα από τον υπουργό κ. Σπίρτζη να προεκταμιευθεί το ποσό του Ιουνίου. Αντί, δηλαδή, να καταβληθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου, να δοθεί αύριο ή μεθαύριο στους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο θα καταβληθούν οι μισθοί για τον μήνα Απρίλιο και τα λεωφορεία θα επανέλθουν στους δρόμους», είπε.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι με την πληρωμή μόνο των 4 εκατ. δεν γυρίζουν στο τιμόνι. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να συζητήσουν σε συνεδρίασή τους τις ενέργειες της διοίκησης του ΟΑΣΘ και να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.