Skip to main content

Αισιοδοξία Κουρουμπλή για λήξη των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ

Στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης, 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Την αισιοδοξία ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα αποφασίσει τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επαναλαμβάνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρξει αύξηση στη φορολογία των ναυτικών.

Στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης, 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

Σχολιάζοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για απαιτήσεις νέων επιβαρύνσεων στους ναυτικούς από τους θεσμούς, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-2006 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού.

«Μέσα σε λίγα χρόνια και ειδικά από το 2010 και μετά, έφτασε το 10% και 15% αντίστοιχα» καθώς οι θεσμοί αναζητούν χρήματα και πόρους και δεν τους απασχολούν οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, ανέφερε.

«Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε καμίας μορφής εξομοίωση, όπως ζητείτο, η συζήτηση περιοριζόταν σε πολύ μικρό ποσοστό και η διαπραγμάτευση εξακολουθεί, η βούληση μας είναι να μην υπάρξει καμία διαφοροποίηση και αύξηση», τόνισε ο κ.Κουρουμπλής. «Αυτό το γνωρίζει η ΠΝΟ, ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια το κυρίου Τσακαλώτου, του κυρίου Χουλιαράκη και του υπουργείου», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης» και κάλεσε την ΠΝΟ «ανδιαπιστώσει κάτι αρνητικό ως τις 18-19 Δεκεμβρίου που θα κλείσει η αξιολόγηση, τότε να αποφασίσει τι θα κάνει».

Για τα θέματα νησιωτικής πολιτικής ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι και μόνο παρατηρώντας τη συμπεριφορά των θεσμών γίνεται κατανοητή η λογική που τους διακατέχει.

«Ούτε τα μικρά νησιά δεν θέλουν να εξαιρεθούν ... νησιά των 1.000 κατοίκων που κάνουν ηρωική προσπάθεια για την παραμονή τους εκεί ... θα έπρεπε να έχουν καλύτερη μεταχείριση στο θέμα του ΦΠΑ, όπως συμβαίνει σε άλλα νησιά της Ε.Ε.», είπε.