Skip to main content

Αισιοδοξία στην ΤτΕ για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς

H ελληνική ασφαλιστική αγορά, εν μέσω των πρωτοφανών προκλήσεων και της ύφεσης, έχει κάνει αρκετά βήματα δήλωσε ο υποδιευθυντής της ΤτΕ.

Αισιόδοξος για την πορεία της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς εμφανίστηκε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Μητράκος, κατά τη διάρκεια χθεσινής του συνάντησης με εκπροσώπους του ασφαλιστικού κλάδου.

«H ελληνική ασφαλιστική αγορά, εν μέσω των πρωτοφανών προκλήσεων και της ύφεσης, έχει κάνει αρκετά βήματα στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της προσαρμογής της στις νέες απαιτήσεις του μακροοικονομικού και εποπτικού περιβάλλοντος» τόνισε και χαιρέτισε τη συνεργασία των ασφαλιστικών εταιρειών με τις αρμόδιες αρχές της ΤτΕ.

Στη συνέχεια, εξήρε την αναμόρφωση του συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης, την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών για την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων, τη σταδιακή εγκατάλειψη της λογικής της συνεχούς επέκτασης των εργασιών με οποιοδήποτε κόστος, τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Καταλήγοντας, επανέλαβε την αισιοδοξία του για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς και υπογράμμισε την «αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα» κατά την περίοδο της τρέχουσας κρίσης.