Skip to main content

Αισιοδοξούν οι ξενοδόχοι της Θάσου - Αυξημένη κίνηση στον Προμαχώνα

Γενικότερο ενδιαφέρον από Ρουμάνους το φετινό καλοκαίρι για το νησί της Θάσου. Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στον Προμαχώνα.

Ιδιαίτερα αυξημένη παραμένει η κίνηση των αυτοκινήτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα και τη δεύτερη μέρα της ελεύθερης μετακίνησης τουριστών και επισκεπτών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η Voria.gr, σήμερα δόθηκε οδηγία για ελεύθερη διέλευση και των Σέρβων από το συνοριοφυλάκιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές και σήμερα, από πολύ νωρίς το πρωί, και όπως τονίζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Προμαχώνα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η διέλευση των αυτοκινήτων να γίνεται με γρήγορους ρυθμούς και να μην υπάρχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Εκτιμούν δε, ότι η κίνηση των αυτοκίνητων θα παραμείνει αυξημένη καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και πιθανόν να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα υπάρχει και σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποτελούμενο από δυο συνεργεία, που πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους και κρατούν τα στοιχεία των επισκεπτών. Όσοι υποβάλλονται στα τεστ θα πρέπει να μπουν υποχρεωτικά σε καραντίνα μιας ημέρας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τους Ρουμάνους επισκέπτες τα τελευταία 24ωρα για να επισκεφθούν το νησί της Θάσου, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ένωσης ξενοδοχείων του νησιού Πάρης Παρασχούδης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παρασχούδης υπογραμμίζει ότι «από την αρχή του καλοκαιριού υπήρχε γενικότερο ενδιαφέρον από Ρουμάνους επισκέπτες να έρθουν στο νησί. Τα τελευταία 24ωρα φαίνεται πως δειλά δειλά ξεκινάει να υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Βέβαια, οι όποιες μετακινήσεις θα γίνουν σταδιακά και σίγουρα τα νέα αυτά που λαμβάνουμε μας χαροποιούν και μας γεμίζουν ελπίδα για το επόμενο διάστημα».