Skip to main content

Έσωσε ό,τι σωζόταν στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ-Ισοπαλία με ΑΕΛ στο Αλκαζάρ (vid)

Ο Σφιντέρσκι στην εκπνοή του αγώνα κέρδισε το πέναλτι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, που μετέτρεψε σε γκολ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Να δεχτεί γκολ στη μοναδική καλή ευκαιρία που έκανε η Λάρισα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση του Αλκαζάρ, κινδυνεύοντας να υποστεί τη δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα από την προτελευταία ΑΕΛ, ωστόσο σε νεκρό χρόνο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με πέναλτι γλύτωσε τον Δικέφαλο από μια αναπάντεχη ήττα.

Οι παίκτες του Γκαρσία πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα και πίεσαν ασφυκτικά την καλά κλεισμένη Λάρισα.

Στο 30′ ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, μετά από λάθος έξοδο του Ναγκί, ο Τζόλης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη φάση με προβολή στη κενή εστία, αλλά ο Μπέρτος έβγαλε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Ο Νάγκι έδειξε σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια της Λάρισας, ωστόσο στο 42’, χάθηκε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν από σέντα του Τζόλη  ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά, ο κίπερ της ΑΕΛ έδιωξε με τα πόδια πάνω στη γραμμή, ο Μουργκ πήρε το ριμπάουντ και σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στο ορισζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει στο ίδιο μοτίβο για να πετύχει το γκολ, όμως ο Πινακάς στο 70’ με μια εκπληκτική προσπάθεια στην αντεπίθεση πλάσαρε τον Πασχαλάκη κάνοντας το 1-0.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έπαθε μπλακ άουτ και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των Θεσσαλών και όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν τη νίκη.

Στο 95′ όμως, λίγο πριν την λήξη ο Σφιντέρσκι γκρεμίστηκε από τον Ναγκί στην περιοχή, ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα και ο Βιεϊρίνια διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Γ. Τάτσης): Ναγκί, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Ηλιάδης, Φιλίπ, Μπέρτος, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πινακάς, Τρούγιτς (53′ Πλατέλλας)

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Ντούγκλας, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι

Φάσεις και γκολ: