Skip to main content

«Εσωτερικά» σύννεφα πολέμου πάνω από την κυβέρνηση

Πλήρης η επιβεβαίωση της Voria.gr για τον πόλεμο ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των υπουργών.

του Σπύρου Νάννου

Χθες, η Voria.gr αποκάλυψε πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένας «υπόγειος» πόλεμος ανάμεσα στους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο που συντηρούνται τα σενάρια του ανασχηματισμού και ο πυρετός είναι στο κόκκινο. Σήμερα, μία ημέρα μετά το ρεπορτάζ, η Voria.gr επιβεβαιώθηκε, καθώς ξέσπασε άγρια κόντρα μεταξύ του Γιάννη Βούρου και του Παύλου Γερουλάνου, με τον πρώτο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον δεύτερο και να χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον ρόλο που έχει σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού σε κυβέρνηση και κόμμα!

Όλα αυτά βεβαίως συμβαίνουν σε μια περίεργη περίοδο και λίγες ημέρες πριν την έλευση των εκπροσώπων της τρόικα όπου θα «ρωτήσουν» για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και την διάθεση που υπάρχει από τους υπουργούς αλλά και από τους βουλευτές!

Πιο συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση των προέδρων των Επιτροπών και των ΚΤΕ για τον Πολιτισμό, ο Γιάννης Βούρος επισήμανε πως σήμερα δεν υπάρχει συνεργασία του υπουργείου με τους βουλευτές και κατηγόρησε τον Παύλο Γερουλάνο πως κρατάει μια απαράδεχτη στάση! «Τα ψέματα τελειώσανε και τα κεράκια λιώσανε» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια πρόσθεσε τα εξής: «Δεν υπάρχει καμία πολιτιστική δραστηριότητα. Μόνη στόχευση είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Το απλό θέμα απαλλαγής φόρου των κινηματογράφων μίας ή δύο αιθουσών, προκειμένου να αντέξουν στην λαίλαπα των πολυχώρων, για το οποίο είχε προηγηθεί εκτενής διάλογος, αίφνης εξαφανίστηκε από το σχετικό νομοσχέδιο».

Στη συνέχεια και αφού αποχώρησε από την αίθουσα, ο Γιάννης Βούρος έλεγε στους δημοσιογράφους πως ορισμένοι υπουργοί «…υποτιμούν την νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπειά μας, την οποία προσωπικά την έχω χτίσει με κόπο επί τριάντα χρόνια». Και έφερε ένα παράδειγμα για τον Παύλο Γερουλάνο όταν είπε πως «του έχω στείλει στοιχεία για τα εθνικά θέατρα. Ωστόσο, έχουν περάσει αρκετοί μήνες και δεν μου έχει καν απαντήσει».

Ο «πόλεμος» μεταξύ των βουλευτών και των υπουργών αποτυπώνεται και από το γεγονός πως στην συνεδρίαση υπήρξαν και άλλοι βουλευτές που ξέσπασαν, όπως οι Κώστας Καρτάλης και Ανδρέας Μακρυπίδης, με τον πρώτο να προειδοποιεί πως σε περίπτωση που δεν του ξανααπαντήσουν σε ερώτηση, θα προχωρήσει σε επερώτηση στη Βουλή, και τον δεύτερο να ζητά εναγωνίως διάλογο επί των νομοσχεδίων του υπουργείου Οικονομικών.