Skip to main content

Εσωτερικές διεργασίες στην κυβέρνηση για το προσφυγικό

Στο Μαξίμου αναμένουν ότι όλη αυτή η διεργασία σχετικά με τις αρμοδιότητες στο προσφυγικό μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει

Είναι το θέμα, η διαχείριση του οποίου ανησυχεί περισσότερο αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου. Ο λόγος αφορά στο προσφυγικό. Γι' αυτό και στο πρωθυπουργικό γραφείο προχώρησαν σε δυο διορθωτικές κινήσεις, ενώ επίκεινται σύντομα και άλλες, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η πιο ικανοποιητική λύση. Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου, όρισε, ως γνωστόν, τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, γενικό συντονιστή όλων των ομάδων που εμπλέκονται με το πρόβλημα. Έχοντας ασχοληθεί και στο παρελθόν, ως αρχηγός ΓΕΣ, με την υπόθεση, κρίνεται ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καταλληλότερος – και ο πιο οργανωτικός – άνθρωπος για να αναλάβει τη συγκεκριμένη δύσκολη αποστολή.

Παράλληλα, με απόφαση του πρωθυπουργού, δυο φορές την εβδομάδα θα συνεδριάζει στο Μαξίμου η ομάδα των άμεσα εμπλεκομένων φορέων – κυβερνητικών και μη -  για τη διαχείριση του ζητήματος. Ηδη, η πρώτη συνεδρίαση της έχει γίνει κι αναμένεται τις επόμενες μέρες και η δεύτερη. Από το πόσο αποτελεσματικές θα είναι, θα κριθεί εν πολλοίς και το όλο εγχείρημα. Στα θετικά της ιστορίας κρίνεται επίσης και ένας άτυπος συναγωνισμός μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αποκρουσθούν στην πράξη οι κατηγορίες περί αναβλητικότητας εντός της κυβέρνησης.

Ηδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών ζητά επιπλέον αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να διατηρήσει τα πρωτεία, με το υπουργείο Αμυνας να ζητά κι αυτό το δικό του μερίδιο. Το συμπέρασμα; Στο Μαξίμου αναμένουν ότι όλη αυτή η διεργασία στο τέλος της ημέρας μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλε και ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη συνάντηση του Σαββάτου, στο Καβούρι.