Skip to main content

«Έσπασε μαμά!»: Η στιγμή που όλη η Ελλάδα έκλαψε μαζί με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη (vid)

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στου Σίδνεϊ το 2000 με τον σοβαρό του τραυματισμό.

Σε έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία της Ελλάδας είχε εξελιχθεί ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που σήμερα, μετά τη συγκλονιστική μετά θάνατον ανάρτησή του, έγινε γνωστή η μάχη που έδινε με τον καρκίνο για περισσότερο από δύο χρόνια.

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, στην Αθήνα το 2004 και το Πεκίνο το 2008, στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο, είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στου Σίδνεϊ το 2000, όταν όλη η Ελλάδα έκλαψε μαζί του.

Διαβάστε ακόμη: Τι είναι το καρκίνωμα NUT από το οποίο έπασχε ο δις Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ήταν τότε που σε ηλικία 21 ετών διεκδικούσε το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον προημιτελικό κόντρα στον Κολομβιανό αθλητή Μίλτον Κάστρο ωστόσο ήρθε η άτυχη στιγμή. Σε μία προσπάθειά του να πάρει πόντο έσπασε το δεξί του πόδι, πέφτοντας αμέσως το έδαφος σφαδάζοντας. Βλέποντας το όνειρο του μεταλλίου να απομακρύνεται, ακούστηκε να φωνάζει στην μητέρα του «έσπασε, έσπασε μαμά...».

Διαβάστε επίσης: Να δημοπρατηθούν τα μετάλλιά του για ενίσχυση παιδιών η τελευταία επιθυμία του Νικολαΐδη

Ήταν η στιγμή που συγκλονίστηκε η χώρα βλέποντας ένα 21χρονο παιδί με ύψος 2.01 μέτρα να λυγίζει. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο 25χρονος πλέον Νικολαΐδης κατέκτησε μέσα σε αποθέωση το αργυρό μετάλλιο, βγαίνοντας πιο δυνατός από αυτά που πέρασε, για να ακολουθήσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2008.

Δείτε βίντεο με τον τελευταίο αγώνα του Νικολαΐδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και τη συγκλονιστική του κραυγή: