Skip to main content

Εσπερίδα για τη διαδοχή διοίκησης στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Συζήτηση για τη διαδοχή που δεν είναι μόνο η στιγμή κατά την οποία οι ηγέτες αλλάζουν, αλλά μια παρατεταμένη περίοδος προετοιμασίας.

Εσπερίδα για τη «Διαδοχή στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις», διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη o Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (EIM) του Τμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Entrepreneurship Hub του ACT

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου και ώρα 18:00 σε συνεδριακό χώρο της βιβλιοθήκης Bissell του κολλεγίου.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι παγκοσμίως σημαντικές για τη συνεισφορά τους σε κοινωνικό πλούτο, τη διασφάλιση θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, οι οικογενειακές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό των επιχειρήσεων.

Η επιτυχημένη διαδοχή στη διοίκηση μπορεί να επιτευχθεί με τον στρατηγικό συνδυασμό του οικογενειακού και επιχειρηματικού κύκλου ζωής, ενώ παράλληλα διαφυλάσσονται οι ανάγκες των επόμενων γενεών. Το μέλλον κάθε οικογενειακής επιχείρησης βασίζεται στη δημιουργία υπεύθυνων ιδιοκτητών και στην καλά προετοιμασμένη διαδοχή.
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο Δρ Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τέσσερις ομιλίες με συντονίστρια την κα Σίλια Χριστοφιλοπούλου, Partner, HRAdvisor - HRPartners. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν το  πώς μεταφέρθηκε το όραμα της επιχείρησης από τη μια γενιά στην επόμενη και ποιά ήταν τα βήματα διαδοχής που ακολουθήθηκαν.
Ομιλητές του πρώτου μέρους της εσπερίδας είναι οι :

κ. Κώστας Παπαδόπουλος Χατζάκος, Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής, MEΒΓΑΛ ΑΒΕΕ
κα Χούτου Μαρία, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, XOYTOS CATERING AE
κα Σπανού Μαρία, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ
κ. Δημήτρης Σαμαράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το  δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεκινά με την ομιλία της κας Κατερίνας Πολυζώη Διευθύντρια, KPMG Σύμβουλοι, Οικογενειακές Επιχειρήσεις. Ακολουθεί μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με συντονίστρια την Δημοσιογράφο κα Βιργινία Δημαρέση, FOCUSFM , ATLASTV το θέμα συζήτησης αφορά την εμπειρία  στη διαδικασία διαδοχής και ταυτόχρονα στην κατανόηση του ρόλου. Επίσης θα συζητήσουν πως πραγματοποιείται η  μεταφορά γνώσης και ποια ήταν και είναι τα προβλήματα στην επικοινωνία.
Συμμετέχουν στην συζήτηση στρογγυλής τράπεζας οι:

Στελλα Ντόκα, Επιχειρηματίας, DOCA AE 
Μάνος Βόσμανδρος, Marketing Director, SMILE cosmetics AE
Δημήτρης Αδαμίδης, Επιχειρηματίας, ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΕ
Σάββας Τσιρώνης, Ιδρυτής & Μέτοχος, ΑΝΕΜΗ ΑΕ
Θάνος Τσιρώνης, Πρόεδρος Δ.Σ., ΑΝΕΜΗ ΑΕ

Τους προσκεκλημένους καλωσορίζουν, στην έναρξη της εκδήλωσης, η Πρόεδρος Ομάδας Διοίκησης ΕΙΜ Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ κα Μαρία Διαλυνά, η Πρόεδρος Ομάδας Διοίκησης ΤΟΓΜΕ Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ κα Εβίτα Γκαντίνα. Εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΕΔΕ, ο Πρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ Δρ Απόστολος Αιγυπτιάδης. Τέλος, εκπροσωπώντας το ACT, o Director or Entrepreneurship Hub of ACT, κ. Γιώργος Κόκκας