Skip to main content

Έσσεξ: Ταυτοποιήθηκαν και οι 39 σοροί του φορτηγού της φρίκης

Τα θύματα προέρχονταν από έξι επαρχίες - Haiphong, Hai Duong, Nghe An, Ha Tinh, Quang Binh και το Hue - ανέφερε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Η βιετναμέζικη αστυνομία ανέφερε την Πέμπτη ότι οι 39 άνθρωποι (31 άνδρες και 8 γυναίκες) που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα ήταν όλοι τους από το Βιετνάμ, όπως αναφέρει το Reuters.

Τα θύματα προέρχονταν από έξι επαρχίες - Haiphong, Hai Duong, Nghe An, Ha Tinh, Quang Binh και το Hue - ανέφερε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ.

"Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας  του Βιετνάμ και οι βρετανικές αρχές κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι όλα τα 39 θύματα που βρέθηκαν νεκρά στο Έσσεξ στις 23 Οκτωβρίου ήταν Βιετναμέζοι", αναφέρει το υπουργείο σε επίσημη ανακοίνωσή του.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ήθελαν να δώσουν στις οικογένειες χρόνο να θρηνήσουν πριν ανακοινώσουν δημοσίως τα ονόματα, σύμφωνα με το BBC.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Tim Smith είπε ότι η ταυτοποίηση των θυμάτων αποτελεί "ένα σημαντικό βήμα" προς την επίλυση της έρευνας.