Skip to main content

ΕΣΘ για πασαλάκια στην Ερμού: Να αφαιρεθούν και από άλλους δρόμους

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του δήμου να αφαιρέσει τα πασαλάκια από την Ερμού εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Χαιρετίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την απόφαση του δήμου να αφαιρέσει τα πασαλάκια από την οδό Ερμού, στο κέντρο της πόλης, ζητώντας, παράλληλα, να γίνει το ίδιο και σε άλλους κεντρικούς δρόμους.

«Ένα πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, ήταν να αφαιρεθούν τα πασαλάκια που είχαν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Το μέτρο αυτό, δυστυχώς, είχε δημιουργήσει μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα και απίστευτη δυσκολία στη διέλευση των οχημάτων, λόγω των φορτοεκφορτώσεων και της προσωρινής στάθμευσης οχημάτων», αναφέρει σε σχετικό σχόλιό του ο Σύλλογος.

Και προσθέτει: «Σήμερα διαπιστώσαμε ότι το αίτημά μας αυτό πραγματοποιήθηκε στην οδό Ερμού. Αφαιρέθηκαν τα πασαλάκια στον συγκεκριμένο δρόμο, από το ύψος της Αριστοτέλους έως την οδό Βενιζέλου, δίνοντας έτσι μεγάλη ανακούφιση στους επαγγελματίες και οδηγούς της περιοχής, μιας περιοχής όπου η εμπορική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και η στενότητα του δρόμου εξαιτίας των διαχωριστικών πασάλων δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα».

«Φυσικά», συνεχίζει, «υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στους οποίους θα πρέπει να τακτοποιηθεί και να αποκατασταθεί, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αυτό το λάθος μέτρο και αιτούμαστε να γίνει γρήγορα».

Όμως, τονίζει καταλήγοντας ο ΕΣΘ, «το κυκλοφοριακό πρόβλημα και το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης δεν σταματά εδώ. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και χαρακτηρίζει την πόλη μας. Θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη που να προβλέπει τις θετικές κι αρνητικές συνέπειες κάθε εν δυνάμει έργου και κάθε αλλαγής, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας στην πόλη μας».