Skip to main content

ΕΣΘ: Υποχρεωτική η αργία του Αγίου Πνεύματος για τα καταστήματα

Ελεγκτικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης θα προβούν σε ελέγχους στην αγορά για την τήρηση της απόφασης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Την υποχρεωτικότητα της τήρησης της αργίας του Αγίου Πνεύματος για όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει με νέα σημερινή ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι κάποια καταστήματα πιθανόν να λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, ελεγκτικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης θα προβούν σε ελέγχους στην αγορά για την τήρηση της απόφασης.

«Σε συνέχεια της από 30/5/2017 ανακοίνωσης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την υποχρεωτική αργία του Αγίου Πνεύματος, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ’αριθ.πρωτ. 24914/471/31-05-2017 απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «εφ’όσον υφίσταται απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης (η με αρ.πρωτ. 22/19777/10-5-2002), που ορίζει την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων στη Θεσσαλονίκη και η οποία δεν έχει ανακληθεί, εξακολουθεί να ισχύει, όπως άλλωστε επισημαίνει και η καθ’ύλην αρμόδια Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το αρ.πρωτ. 236/25-05-2017 έγγραφό της προς τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης», τονίζει στην ανακοίνωση και προσθέτει:

«Επομένως όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωτικά κλειστά τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης έχουν ενημερωθεί και θα  προβούν σε αντίστοιχους ελέγχους στην αγορά, προκειμένου να τηρηθεί η υποχρεωτική Αργία του Αγίου Πνεύματος».