Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

ΕΣΘ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Στις εμπορικές επιχειρήσεις είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους πελάτες

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι από σήμερα, Τετάρτη 29/07/2020, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας λόγω COVID-19 στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 48002/29-7-2020 (ΦΕΚ 3131Β΄), τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος, «το νέο μέτρο θα ισχύει από σήμερα 29/7/2020, ημέρα δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης έως και την 31η Αυγούστου 2020, όπου θα εξεταστεί η παράταση του ή όχι, όπως άλλωστε ισχύει για όλα τα περιοριστικά μέτρα».

Διαβάστε: Κορωνοϊός - Τηρούν τα νέα μέτρα για τις μάσκες οι Θεσσαλονικείς (φωτο)

Συγκεκριμένα στις εμπορικές επιχειρήσεις είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας τόσο από τους εργαζόμενους (ανεξαρτήτως αριθμού) όσο και από το κοινό/πελάτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ στην περίπτωση εργαζομένων που δεν κάνουν χρήση της μάσκας.

Πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ θα κληθούν όμως να πληρώσουν και τα φυσικά πρόσωπα καταναλωτές, κοινό/πελάτες που δεν τηρούν το νέο μέτρο.

Υπενθυμίζουμε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, παραμένουν σε ισχύ οι προβλεπόμενοι στην Υπουργική Απόφαση 47421/25.7.2020, περιορισμοί και κανόνες τήρησης αποστάσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιστεί την προσοχή των εμπόρων για την τήρηση της νομιμότητας και την επίδειξη πνεύματος συμμόρφωσης και ευθύνης σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ