Skip to main content

ΕΣΘ: Υποτονική η αγοραστική κίνηση παρά τις εκπτώσεις

Η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις έως και σήμερα είναι σχεδόν νεκρή, είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ.

Υποτονική και σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι της περσινής χρονιάς, αλλά και προηγούμενων ετών είναι η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, παρά τις θερινές εκπτώσεις που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) Κοσμά Καλογιάννη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις έως και σήμερα είναι σχεδόν νεκρή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Το γεγονός αυτό οφείλεται - συνέχισε ο κ. Καλογιάννης - στο ότι «ο καιρός είναι πολύ καλός, με αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι στις παραλίες και στο ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο χρήμα στις τσέπες των καταναλωτών για να μπορέσουν να αγοράσουν».

Αναφερόμενος στα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων σε διάφορα είδη που πολλές φορές αγγίζουν έως και το 80%, ο κ. Καλογιάννης είπε πως «όσο ανεβαίνει το ποσοστό των εκπτώσεων, πρέπει να καταλάβουμε ότι η αγορά δεν δουλεύει».

Σημείωσε, επίσης, ότι, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν προβαίνουν σε αγορές την περίοδο των εκπτώσεων και να ελέγχουν αν το ποσοστό της έκπτωσης στις αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Εμείς, επισημαίνουμε στον κόσμο να παρακολουθεί τις τιμές προ εκπτώσεων και μετά να πηγαίνει στο κατάστημα όπου θα διαπιστώνει ότι η έκπτωση η οποία κάνει (σ.σ. το κατάστημα) είναι πραγματική. Φυσικά πρέπει πρώτα να ελέγχουμε ποια είναι η τιμή (των προϊόντων) προ εκπτώσεων και μετά να ελέγχουμε ποια ειναι η αναγραφόμενη τιμή».

Υπενθυμίζεται ότι, η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.