Skip to main content

ΕΣΘΑ: Eλλείψεις σε μονάδες αίματος στη Θεσσαλονίκη - Έκκληση στους αιμοδότες

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας απευθύνει έκκληση στους αιμοδότες να προσέρχονται στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων για να αιμοδοτήσουν

Έκκληση στους αιμοδότες να προσέρχονται στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων για να αιμοδοτήσουν απευθύνει ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή του παρατηρούνται «σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες αίματος στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας».

Σε αυτό το γεγονός προστίθεται, σύμφωνα με τον ΕΣΘΑ, «και ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων Covid-19. Η μειωμένη προσέλευση στις αιμοδοσίες λόγων των εορταστικών ημερών αλλά και του φόβου που έχει προκαλέσει η πανδημία, συνετέλεσαν στο να μείνουν άδεια τα ψυγεία των αιμοδοσιών, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγαλύτερες από τις προσφερόμενες ποσότητες».

Παράλληλα, ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας προσθέτει ότι «τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με θαλασσαιμία, καθώς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες μονάδες αίματος που απαιτούνται για τη σωστή θεραπεία τους». Η ΕΣΘΑ εκφράζει την ανησυχία της ότι το επόμενο διάστημα το πρόβλημα θα ενταθεί, αφού «φέτος πολλοί αιμοδότες κινδυνεύουν να αποκλειστούν εξαιτίας του COVID-19, σε αυτή την περίπτωση, οι ελλείψεις θα είναι τραγικές και επικίνδυνες για τη ζωή των ασθενών».