Skip to main content

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και ισχυροί άνεμοι

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική μικρή εξασθένηση.

Τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μέχρι το μεσημέρι. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 παροδικές βροχές αναμένονται μέχρι το μεσημέρι στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας με σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει καλός και διαυγής καιρός με παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 11 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 26, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα, με εντάσεις που στα χερσαία τμήματα θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη τα 6 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.