Skip to main content

Αισθητός έως τα Τίρανα ο χθεσινοβραδινός μετασεισμός στη Θεσσαλία

«Θα έχουμε μια μακρόσυρτη μετασεισμική ακολουθία», αλλά «όσο πάει θα μικραίνει το μέγεθος», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα.

Ούτε ένας, ούτε δυο αλλά περισσότεροι από 20 μετασεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας και από τη στιγμή που νέος σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ελασσόνα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ έγινε αισθητός και πάλι σε σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Σπίτια έχουν καταρρεύσει σε χωριά έξω από τη Λάρισα, οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα τους στις σκηνές που είχαν στηθεί μετά τον σεισμό της περασμένης Τετάρτης ή σε ξενοδοχεία αλλά ακόμη και στα αυτοκίνητά τους.

Οι επιστήμονες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, αφού θεωρούν πως ενεργοποιήθηκε νέος κλάδος του ρήγματος που έδωσε και τον προηγούμενο μεγάλο σεισμό.

«Δεν ανησυχούμε αλλά προβληματιζόμαστε. Ο σεισμός ευτυχώς έγινε σε μια άλλη περιοχή που είναι αραιοκατοικημένη. Θα ανησυχούσαμε αν πήγαινε η δραστηριότητα προς τα νοτιοανατολικά. Είναι καλό που πηγαίνει προς τα βορειοδυτικά είναι βουνά και μη κατοικημένες περιοχές», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μάλιστα, «ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και τα Τίρανα»!. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα έχουμε μια μακρόσυρτη μετασεισμική ακολουθία», αλλά «όσο πάει θα μικραίνει το μέγεθος».