Skip to main content

Εστίαση: Δεν ανοίγουν τον εσωτερικό χώρο καταστημάτων «για λόγους ισότητας»

Επιχειρηματίες εστίασης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αντιδρούν στα νέα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση, αρνούμενοι «τον διαχωρισμό των πελατών».

Στα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα και αφορούν στην εστίαση και στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων με γνώμονα τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αντιδρούν καταστηματάρχες, σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Με αναρτήσεις τους στα social media, διάφορες επιχειρήσεις επικαλούνται «λόγους ισότητας» και ανακοινώνουν στους πελάτες τους πως δεν θα λειτουργήσουν τους εσωτερικούς χώρους προκειμένου να μην συμβάλουν στον διαχωρισμό.

Διαβάστε σχετικά: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την εστίαση - Μόνο εμβολιασμένοι στα υπαίθρια κέντρα

Η επιχείρηση «Μανδρακούκος» στην Πτολεμαΐδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στο κατάστημα δεν θα λειτουργήσει ο εσωτερικός χώρος (τραπεζοκαθίσματα) για λόγους ισότητας των πολιτών».



Ομοίως και το «Μακαρονάδικο» στο Περιστέρι με τον υπεύθυνο του μαγαζιού να αναφέρει πως η επιχείρηση δεν θα λειτουργήσει καθόλου τον εσωτερικό χώρο, τονίζοντας ότι «τα μέτρα διαχωρίζουν και διχάζουν».

«Η επιχείρηση το "Μακαρονάδικο της Σαντορίνης" μένοντας απόλυτα πιστή και σεβόμενη πλήρως την συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ΙΣΟΤΗΤΑΣ των πολιτών, θέλοντας να εκφράσει την κάθετη αντίθεση και διαφωνία της στα νέα ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ μέτρα που αφορούν στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και όχι μόνο, τα οποία ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΟΥΝ τους συμπολίτες μας σε 《προνομιούχους 》και 《παρακατιανούς》αποφασίζει να ΜΗΝ λειτουργήσει καθόλου τον εσωτερικό της χώρο εστίασης για τους πελάτες της, με όποια οικονομική ζημιά και κάθε άλλου είδους γενικότερη βλάβη και αν αυτό επιφέρει. #'holoimazi'hkaneis#»



Το κατάστημα Enzo στον Βόλο αναφέρει πως «ο ρόλος μας είναι να σας διασκεδάζουμε και όχι να σας διαχωρίσουμε. Επίσης δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν από τους συνεργάτες μας σε υποχρεωτικό εμβολιασμό» και ανακοινώνει ότι η λειτουργία του καταστήματος είναι αδύνατη έως τις 15 Αυγούστου.

Δείτε ακόμη:Εστίαση: Κανείς χωρίς ταυτότητα στους κλειστούς χώρους - Τι ισχύει για take away