Skip to main content

Ποια ακίνητα - φιλέτα βγάζει η ΕΤΑΔ στο σφυρί στη Θεσσαλονίκη

Στην αγορά του real estate μπήκε το Ελληνικό Δημόσιο – Βγάζει στο σφυρί κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Ποια πωλούνται στη Θεσσαλονίκη

Την καλή συγκυρία που επικρατεί στην αγορά ακινήτων επιχειρεί να αξιοποιήσει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου που ρίχνει ακίνητα - φιλέτα στην αγορά μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας. Πρόκειται για κατοικίες αλλά και επαγελματικά ακίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και κατοικία στην Αγία Τριάδα.
 
Με την ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενεργοποίησε πρόσφατα η ΕΤΑΔ ΑΕ, στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης των ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της. Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον που καταγράφεται για ανοιχτού τύπου διαγωνισμούς που ήδη τρέχουν για διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη είναι άκρως ικανοποιητικό.

Όπως λένε γνώστες της αγοράς, οι εν λόγω διαγωνισμοί συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν η τιμή εκκίνησης τους διαμορφώνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ωστόσο δεν αποκλείεται, να αυξηθεί σημαντικά καθώς σε έναν διαγωνισμό το ποσό πώλησης μπορεί να αναπροσαρμοστεί προς τα επάνω.



Πωλητήριο βάζει η ΕΤΑΔ σε επικείμενο ανοιχτό διαγωνισμό για:

-Διαμέρισμα 5ου ορόφου στην Χαραλάμπους Κυπρίου 6, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Το διαμέρισμα είναι 55 τμ, σε πολυώροφη οικοδομή, μέτριας κατάστασης, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του ακινήτου. Σήμερα η κατοικία είναι μισθωμένη.

-Διαμέρισμα 83τμ, στον 4ο όροφο στην 25ης Μαρτίου 29, στην περιοχή της Χαριλάου. Το ακίνητο είναι ελεύθερο και βρίσκεται σε πολυώροφη οικοδομή μέτριας κατάστασης.

-Διαμέρισμα 122 τμ, 2ου ορόφου στην Δ.Γούναρη 6. Η κατοικία διαθέτει τρία δωμάτια, είναι μισθωμένη και η απόσταση της από το Λευκό Πύργο είναι 200μ.     

-Διαμέρισμα 54,84 τμ. 1ου ορόφου, στην Κιλκισίου 20, στην Αγία Τριάδα. Το διαμέρισμα είναι ελεύθερο και βρίσκεται σε πολυώροφη οικοδομή.

-Επαγγελματικό ακίνητο, για εκμίσθωση, στην Βασιλίσσης Όλγας 157. Το κατάστημα είναι 98 τμ και διαθέτει υπόγειο και ισόγειο.   

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών διαγωνισμών ακινήτων της ΕΤΑΔ (e-publicrealestate.gr) αναμένεται να αναρτηθούν τις επόμενες εβδομάδες λεπτομέρειες και για εκτάσεις στην Πιερία, στη Χαλκιδική και σε νησιά, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά.

Μεταξύ των ακινήτων που θα διατεθούν για μίσθωση με ηλεκτρονικό διαγωνισμό, όπως είχε γράψει η Voria. gr θα είναι και τρία ξενοδοχεία «Ξενία» σε Κομοτηνή, Έδεσσα και Χίο.