Skip to main content

ΕΤΑΔ: Ποιο παραθαλάσσιο ακίνητο στη Ροδόπη βγαίνει στο σφυρί

Ακίνητο 3.400 στρ. βγαίνει προς αξιοποίηση μέσω διεθνούς διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του, τμηματικά ή εξ’ ολοκλήρου

Στην αξιοποίηση παραθαλάσσιου ακινήτου φιλέτου, στην παραλία Ίμερου, στον νομό Ροδόπης προχωρά, όπως ανακοίνωσε, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Πρόκειται για δημόσιο ακίνητο 23 χλμ, νότια της Κομοτηνής, για το οποίο η ΕΤΑΔ προτίθεται να προβεί στην αξιοποίηση του, μέσω της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για την μακροχρόνια εκμίσθωση του, τμηματικά ή εξ’ ολοκλήρου.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΤΑΔ προχώρησε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων αξιοποίησης του ακινήτου με καταληκτική ημερομηνία τη 15η Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ακίνητο με ΑΒΚ 1902 καταγράφηκε το 2003 ως παλαιός αιγιαλός, βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι παραθαλάσσιο και έχει επίπεδη μορφολογία. Βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ) και κατά το μεγαλύτερος μέρος του εντός περιοχής Ramsar.

Στόχος είναι η προσέλκυση προτάσεων για την αξιοποίηση του ακινήτου, προκειμένου να αναπτυχθούν σε αυτό δραστηριότητες με βάση τις επιτρεπόμενες χρήσεις του ΦΕΚ 497Δ/17.10.2008.

Πως μπορεί να αξιοποιηθεί το ακίνητο

Το ακίνητο λόγω του μεγάλου μεγέθους και της τοποθεσίας του, καθώς βρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, ενδείκνυται για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων, όπως τουριστικές εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών καταλυμάτων, συνεδριακά κέντρα, ξενώνες και κατασκηνώσεις, εγκαταστάσεις αναψυχής (εστιατόρια, ταβέρνες, αναψυκτήρια), αθλητικές εγκαταστάσεις κέντρα πολιτισμού, θεματικά πάρκα, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη την προστασία, την ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ΕΤΑΔ, ενόψει της διαμόρφωσης των τευχών του διαγωνισμού, που θα ακολουθήσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα πρέπει να υποβάλλουν:

-προτάσεις ως προς την ανάπτυξη (με φωτορεαλιστικά σχέδια και αρχικό επενδυτικό σχέδιο), ανάλογα με το ενδιαφέρον τους, τόσογια το σύνολο του ακινήτου, όσο και για ένα ή περισσότερα τμήματα αυτού, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης.

- την επιλογή των χρήσεων που θα αναπτύξουν με τα αντίστοιχα μεγέθη δόμησης-κάλυψης.

- χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πιθανές διακριτές φάσεις ανάπτυξης.

- τον επιθυμητό χρόνο διάρκειας της παραχώρησης.

- το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης.

- απόδειξη της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου.

- την εμπειρία τους σε υλοποίηση, διαχείριση και λειτουργία παρόμοιων με το προτεινόμενο έργο.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Βουλής 7, 105 62 Αθήνα, Πρωτόκολλο, 2ος όροφος) έως την 15η Δεκεμβρίου, από τις  09.00 έως 16.00.