Skip to main content

ΕτΕ: Στόχος η στήριξη των βιώσιμων πελατών

Η στήριξη των βιώσιμων πελατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της νέας διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.
Η στήριξη των βιώσιμων πελατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της νέας διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) όπως αναφέρθηκε σήμερα στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

Ο πρόεδρος του πιστωτικού ιδρύματος Βασίλης Ράπανος αναφερόμενος στους στρατηγικούς στόχους της τράπεζας, ανέφερε ότι εστιάζονται στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στο εσωτερικό και στη στήριξη της εξωστρέφειάς της. Επεσήμανε, επίσης, ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των σχέσεων της διοίκησης με τους εργαζόμενους του ομίλου.

Εξειδικεύοντας τους στρατηγικούς στόχους της Εθνικής, ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης, ανέφερε ότι περαιτέρω επέκταση της τράπεζας στο εξωτερικό θα γίνει τόσο με οργανική ανάπτυξη, όσο και με επιλεκτικές εξαγορές σε χώρες όπου δεν έχει επιτευχθεί ακόμα το κρίσιμο μέγεθος που απαιτείται.

Ο κ. Ταμβακάκης επεσήμανε, επίσης, ότι στόχοι της τράπεζας είναι η συνέχιση της διατηρήσιμης υψηλής ρευστότητας στην εγχώρια αγορά και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και η προστασία της κεφαλαιακής επάρκειας μέσω ενίσχυσης της κερδοφορίας της.

Αναφερόμενος γενικότερα, στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες παρά τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.