Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ΕΤΕΠ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ 2018 ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Το 2017 έχουν δοθεί σε ελληνικές επενδυτικές προσπάθειες 2 δισ. ευρώ, ανάμεσα στις οποίες διακρίνονται και τουριστικά επενδυτικά σχέδια.

Αυξημένη χρηματοδότηση για επενδύσεις στην ελληνική τουριστική βιομηχανία τη νέα χρονιά προανήγγειλε από το βήμα του ελληνό - γαλλικού φόρουμ ο επικεφαλής επενδύσεων για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Νίκολας Τζένετ.

Όπως είπε, το 2017 έχουν δοθεί σε ελληνικές επενδυτικές προσπάθειες 2 δισ. ευρώ, ανάμεσα στις οποίες διακρίνονται και τουριστικά επενδυτικά σχέδια.

Παραμένοντας στο σκέλος των επενδύσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Entreprise Greece Ηλίας Αθανασίου επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα και ανάφερε ως εξαιρετικά σημαντικές για την ενίσχυση του τουρισμού την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport, το έργο στο Ελληνικό, αλλά και την επένδυση στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Προς την κατεύθυνση της ταχύτερης ευόδωσης των τουριστικών επενδύσεων ο κ. Αθανασίου εξήρε το «εργαλείο» που λέγεται Fast Track σημειώνοντας ότι μέσω αυτού, από τον Αύγουστο έχει ανοίξει ο δρόμος για τρεις μεγάλες επενδύσεις πάντα στο πεδίο του τουρισμού. Ξεχωρίζει η επένδυση ενός Resort στην Ελούντα της Κρήτης προϋπολογισμού 410 εκατ. ευρώ.

Στην παρέμβαση του πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού Αλέξανδρος Βασιλικός σημείωσε ότι οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες έχουν συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ανεγέρθηκαν 498 ξενοδοχεία και την ίδια στιγμή έκλεισαν 428. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα την τελευταία πενταετία δημιουργήθηκαν 11 νέες ξενοδοχειακές μονάδες και έκλεισαν 35.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ