Skip to main content

Εταιρεία από την Περαία φέρνει την αθλητική διατροφή στο πιάτο μας

Με την Eclectic Flavours η Άννα Αποστολίδου, επί χρόνια αθλήτρια της ενόργανης, μαθαίνει στις ξένες αγορές τα μυστικά της υγιεινής διατροφής.

Η ζωή της είναι συνυφασμένη με τον αθλητισμό και ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως η διατροφή μας μπορεί να γίνει πολύτιμο καύσιμο για το σώμα, αρκεί να επιλεγεί σωστά.

Αυτή η γνώση σε συνδυασμό με την επιθυμία της να επενδύσει στο διατροφικό μέλλον των παιδιών της έγιναν η οδός στην οποία πορεύτηκε για να δημιουργήσει την Eclectic Flavours, στην Περαία Θεσσαλονίκης και το brand EON.

Η Άννα Αποστολίδου, επί χρόνια αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια προπονήτρια στην Εθνική Ομάδα και γυμνάστρια, θέλησε να μοιραστεί τον υγιεινό τρόπο ζωής της μέσα από μια εταιρεία που ταξιδεύει στο εξωτερικό παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, με μια μοντέρνα οπτική και κοινό παρανομαστή την υψηλή διατροφική αξία.

Από ελαιόλαδο, ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες και πίτες μέχρι μέλια και πατέ λαχανικών, η Eclectic Flavours, με το brand ΕΟΝ, συστήνει την ελληνική διατροφή στο εξωτερικό, μέσα από τα μάτια μιας αθλήτριας. Τελευταία μάλιστα έχει λανσάρει στην αγορά και λειτουργικά σνακς (μπάρες) με ελληνικά βότανα -μια διεθνή καινοτομία, όπως λέει η Άννα Αποστολίδου- με την επωνυμία Benefeat, θέλοντας να δηλώσει ακριβώς την ωφέλειά τους για τον οργανισμό.

90% εξαγωγική

Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλία, Ιρλανδία, Δανία, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένες Πολιτείες γεύονται τα προϊόντα της Eclectic Flavours, που παράγονται και τυποποιούνται με τις δικές της «ψαγμένες» συνταγές και προδιαγραφές σε συνεργασία με οικοτεχνίες και παραγωγούς ανά την Ελλάδα. Έτσι πέρα από τη συνεισφορά της στη δημιουργία υγιεινών προϊόντων και στη διάδοση των ελληνικών, διατροφικών αξιών στο εξωτερικό –αφού η εταιρεία είναι κατά 90% εξαγωγική- η Eclectic Flavours συμβάλλει και στην αναβίωση οικοτεχνιών που έφθιναν τα τελευταία χρόνια.

Πατέ

Μάλιστα, οι συνταγές περνούν από τεχνολόγο τροφίμων και χημικά εργαστήρια, ώστε να αποδειχθεί η διατροφική τους αξία.

Σήμερα οι κωδικοί της ξεπερνούν τους 25, με την καινοτομία να πρωταγωνιστεί. Έτσι μια από τις τελευταίες της εμπνεύσεις είναι δύο λειτουργικά σνακς, το ένα με τσάι του βουνού, για συγκέντρωση πριν από σωματική και πνευματική άσκηση, και το άλλο με λουίζα, για χαλάρωση, αποτοξίνωση και ηρεμία, ενώ έχει δημιουργήσει και τρία πατέ λαχανικών, τα πρώτα διεθνώς που είναι άθερμα, δηλαδή ωμά αφυδατωμένα, αλεσμένα με μυρωδικά και λάδι.

«Ήθελα να πάρω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα από τη διατροφή και να συμβάλλω στη δημιουργία πιο υγιεινών τροφίμων, αγκαλιάζοντας όμως παράλληλα την ελληνική παράδοση» λέει στη Voria.gr η Άννα Αποστολίδου, που έχει στο πλευρό της τον επίσης γυμναστή, σύζυγό της, Κωνσταντίνο Κατσάλη.

Δεν είναι τυχαίο δε πως την τελευταία εξαετία οι διακρίσεις για τα τρόφιμα της εταιρείας διαδέχονται η μία την άλλη, με τα ντολμαδάκια της και το μέλι της με μαστίχα Χίου να έχουν βραβευθεί στα Great Taste Awards.

Από τον αθλητισμό στον επιχειρηματικό στίβο

Η Eclectic Flavours δημιουργήθηκε το 2013 και έβγαλε τα πρώτα της προϊόντα στην αγορά το 2014. Τα προσωπικά βιώματα της Άννας Αποστολίδου για τη στενή σχέση του αθλητισμού και της ισορροπημένης διατροφής, αλλά και η συνεχής αναζήτηση για να δώσει κάτι ακόμα πιο υγιεινό στις κόρες της, που μπήκαν επίσης στον αθλητισμό, την ώθησαν να κάνει ένα διαφορετικό επιχειρηματικό εγχείρημα, το οποίο μάλιστα την συνεπήρε τόσο που άφησε τη δουλειά της για να του αφοσιωθεί.

Άννα Αποστολίδου

Το brand ΕΟΝ, που παραπέμπει στον αιώνα και στον συμβολισμό του διαχρονικού, συνόδευσε το πρώτο προϊόν της εταιρείας, ένα ελαιόλαδο, στο οποίο για να καταλήξει η Άννα Αποστολίδου δοκίμασε 80 διαφορετικά είδη από όλη την Ελλάδα. «Η ποιοτική πρώτη ύλη και η ηθική παραγωγή είναι για μας βασικές προτεραιότητες και πάνω σε αυτές εργαζόμαστε» εξηγεί.

Μέλι

Όσο για το πέρασμά της από τον αθλητισμό στον επιχειρηματικό στίβο, λέει χαρακτηριστικά: «Ό,τι διδάχθηκα από τον αθλητισμό το εφαρμόζω στην εταιρεία. Όταν είσαι αθλητής θέτεις στόχους, είσαι πειθαρχημένος και προσηλωμένος, επιμένεις κι ακόμα κι αν αποτύχεις, προσπαθείς ξανά. Αυτό κάνω και στην Eclectic Flavours» λέει η Άννα Αποστολίδου.