Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DESIGN ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Η Π.&Δ.Χατζηγεωργίου-PDH Emporio, του γνωστού brand Gruppe, συνεργάστηκε με τον βιομηχανικό σχεδιαστή Θανάση Μπάμπαλη για τη σειρά Define Greek Design

Έχει το εμπόριο στο αίμα της και παρόλο που κλείνει φέτος 75 χρόνια ζωής διακρίνεται από μια νεανική εγρήγορση που την κρατά μπροστά από τις εξελίξεις. Έτσι, πρόσφατα έβαλε στο brand οικιακών ηλεκτρικών συσκευών Gruppe, το οποίο λάνσαρε στην αγορά πριν από μια δεκαπενταετία, ελληνική σχεδιαστική σφραγίδα, δίνοντάς του άλλον αέρα. Η οικογενειακή εταιρεία Π.&Δ. Χατζηγεωργίου-PDH Emporio από τη Θεσσαλονίκη έχει στο χαρτοφυλάκιό της τα brands ηλεκτρικών συσκευών Gruppe και Comfort, ενώ είναι ο επίσημος εισαγωγέας της ολλανδικής KLEENAIR, με εξαρτήματα για ηλεκτρικές σκούπες.

Με τη δεύτερη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης, τα αδέρφια Πέτρο και Δημήτρη Χατζηγεωργίου, στο τιμόνι και θέλοντας να καλύψει την ανάγκη της για μοναδικότητα, εξατομίκευση και πρωτοπορία, συνέπραξε με τον γνωστό Θεσσαλονικιό βιομηχανικό σχεδιαστή Θανάση Μπάμπαλη και κυκλοφόρησε πρόσφατα μια σειρά μικροσυσκευών -δύο multi, μια φραπιέρα και έναν αναδευτήρα χειρός- με την επωνυμία Define Greek Design και τη δική του σχεδιαστική πινελιά. Μάλιστα, η σειρά αυτή, πέραν των βραβεύσεών της, έχει γνωρίσει ήδη τέτοια αποδοχή από την αγορά, που η εταιρεία δέχθηκε κρούσεις από δύο μεγάλες πολυεθνικές του κλάδου, μία από την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ιταλία και μία από την Ασία, οι οποίες εντυπωσιασμένες από το design επιθυμούν να κάνουν χρήση των καλουπιών της.

Η Define Greek Design έχει ήδη στα σκαριά δύο ακόμα συσκευές, μια τοστιέρα και ένα μπλέντερ χειρός, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στα τέλη του 2021, ενώ θα διευρυνθεί και με νέα προϊόντα. Άλλωστε, η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στο πρότζεκτ αυτό, έχοντας δρομολογήσει ένα τετραετές επενδυτικό πλάνο, που ξεκίνησε το 2019.

Στα πλάνα των αδερφών Χατζηγεωργίου για τα επόμενα χρόνια είναι και η εξωστρέφεια. Ήδη διαθέτουν παρουσία στην Κύπρο, ενώ ενδιαφέρονται να εξορμήσουν και στις βαλκανικές αγορές.

Δημήτρης Χατζηγεωργίου

 

 

«Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία ακολουθεί έντονα αναπτυξιακή πορεία, η οποία μπήκε σε νέα τροχιά μέσα από τη συνεργασία μας με τον σχεδιαστή Θανάση Μπάμπαλη» λέει στη Voria.gr ο διευθυντής πωλήσεων της PDH Emporio, Βασίλης Λέττας.

Τα προϊόντα της επιχείρησης βρίσκονται κατά κύριο λόγο σε παραδοσιακά καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών, ο σχεδιασμός των επόμενων ετών όμως προβλέπει τη διεύρυνση της παρουσίας της και σε μεγάλες αλυσίδες του κλάδου.

Πέτρος Χατζηγεωργίου

 

 

Ιστορία επτά δεκαετιών

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1946 από τον Ιωάννη και τη Μαρία Χατζηγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και εγκαταστάθηκε στην οδό Βαλαωρίτου, την πάλαι ποτέ εμπορική καρδιά της πόλης. Ξεκίνησε δε με μια ευρεία γκάμα προϊόντων που κάλυπταν τις ανάγκες της εποχής, από ραδιόφωνα μέχρι ρολόγια και συστήματα ήχου, για να αναδειχθεί στην πορεία των ετών σε μια μεγάλη εισαγωγική εταιρεία με τα δικά της brands. Σχετικά νωρίς οι δύο γιοι της οικογένειας, που είχαν σπουδάσει αμφότεροι οικονομικά, κλήθηκαν να αναλάβουν τα ηνία, γυρίζοντας σελίδα στην επιχείρηση.

Ο Πέτρος και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου θέλησαν να αποκτήσουν το δικό τους αναγνωρίσιμο προϊόν και έτσι δημιούργησαν τα εμπορικά σήματα Gruppe, που είναι και η ναυαρχίδα της εταιρείας, και Comfort. Πριν από περίπου 10 χρόνια τα δύο αδέρφια μετέφεραν την PDH Emporio σε νέες εγκαταστάσεις 3.500 τ.μ. στο Καλοχώρι, όπου διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους, εκθετήριο και γραφεία, ενώ διατήρησαν και το πρώτο εκείνο κατάστημα της οδού Βαλαωρίτου, όπου λειτουργεί ένα μικρό εκθετήριο και το κεντρικό σέρβις της εταιρείας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια η PDH Emporio να μεταφερθεί εκ νέου σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, αφού οι ανάγκες της μεγαλώνουν διαρκώς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ