Skip to main content

Εταιρεία της Θεσσαλονίκης κάνει τα φυτικά καλλυντικά… ιερή υπόθεση

Η Wholly Natural Skincare της χημικού καλλυντικών, Μελίνας Αθανασίου, επενδύει στα αγνά, φυτικά υλικά, δίνοντας έμφαση στις ευαίσθητες επιδερμίδες

Βάζουν το… φωτοστέφανό τους για να δηλώσουν την αγνότητά τους και κάνουν την περιποίηση του δέρματος… ιερή υπόθεση. Τα φυτικά καλλυντικά της εταιρείας Wholly Natural Skincare από τη Θεσσαλονίκη -που παίζει στο όνομά της με την ολιστική αντιμετώπιση (whole) και το ιερό-αγνό (holly), ολοκληρώνοντας το μικρό λογοπαίγνιο με ένα φωτοστέφανο στο logo- είναι προϊόν της πολυετούς εμπειρίας της χημικού καλλυντικών, Μελίνας Αθανασίου, αλλά και της αγάπης της για κάθε τι φυσικό.

Αν και Αθηναία, ρίζωσε επιχειρηματικά στη Θεσσαλονίκη, όπου ίδρυσε πριν από μία διετία την Wholly, θέλοντας να δημιουργήσει φυτικά προϊόντα με έμφαση στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Μάλιστα, τελευταία κυκλοφόρησε στην αγορά ακόμα και φυτικό deodorant τόσο για τις ανάγκες της γυναίκας όσο και του άντρα. Με 9 κωδικούς στην προϊοντική της γκάμα, η οποία προσεχώς θα εμπλουτιστεί περαιτέρω στο κομμάτι του σώματος, η Wholly ενδιαφέρεται να κάνει το επόμενο βήμα στο εξωτερικό, έχοντας βάλει στο μικροσκόπιο αγορές όπως η Αγγλία, η Γερμανία και οι σκανδιναβικές χώρες, όπου τα φυτικά καλλυντικά είναι μεγάλη τάση.

Rosewater

 

Παράλληλα, η Μελίνα Αθανασίου θέλει να εστιάσει και στις ανάγκες της επιδερμίδας και των πιο μικρών ηλικιών. Σήμερα η εταιρεία βρίσκεται με τα προϊόντα της στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Καλαμάτα, τη Λάρισα και τη Χαλκιδική, ενώ διαθέτει και e-shop.

Η μαγεία της χημείας και η αγάπη για το καλλυντικό

Η Μελίνα Αθανασίου σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό στο Λονδίνο στη διαχείριση περιβάλλοντος και αειφορίας. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε για κάποια χρόνια σε βιομηχανία καλλυντικών, στο κομμάτι του ποιοτικού ελέγχου, διαχειριζόμενη ταυτόχρονα και την περιβαλλοντική ταυτότητα της εταιρείας. Ο επόμενος σταθμός της ήταν η Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε την επαγγελματική της πορεία σε εταιρεία καλλυντικών, στην οποία ήταν υπεύθυνη για το εργαστήριο και εξειδικεύτηκε ακόμα περισσότερο στον ποιοτικό έλεγχο και στα ζητήματα συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι πολλές ώρες στο εργαστήριο ήταν που την έκαναν να αρχίσει να βλέπει τα καλλυντικά με άλλο μάτι και να ενδιαφέρεται για τη σύνθεσή τους.

Έτσι αποφάσισε να κάνει ένα νέο μεταπτυχιακό, αυτή τη φορά στην παραγωγή καλλυντικών, παίρνοντας δίπλωμα κοσμετολογίας από την The Society of Cosmetic Scientists. Η ιδέα να δημιουργήσει τα δικά της καλλυντικά αποκρυσταλλωνόταν όλο και περισσότερο και το 2016 η Μελίνα Αθανασίου άρχισε να βάζει τα σχέδιά της σε εφαρμογή. Μάλιστα, επειδή δεν γνώριζε τον χώρο του επιχειρείν, πέρασε από τον 7ο κύκλο του Venture Garden του ACT, για να αποκτήσει και μια πιο business οπτική.

Natural deodorants

 

Στόχος της από την πρώτη στιγμή ήταν να φτιάξει καλλυντικά με φυτικά, αγνά υλικά, προσανατολισμένα στα ευαίσθητα δέρματα. Μετά από πολλή έρευνα, μελέτη και δοκιμές, το 2018, οπότε και δημιούργησε την εταιρεία, έβγαλε στην αγορά την πρώτη της σειρά, με κρέμα ημέρας και νυκτός, κρέμα ματιών, σέρουμ και κρέμα χεριών. Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε μια σειρά από lip balm με οργανική καρύδα, οργανικό μανταρίνι και οργανικό βούτυρο κακάο, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από παιδιά.

Ακολούθησε το νερό micellar, για τον καθαρισμό της επιδερμίδας, που συνδυάζει τις ιδιότητες του μικυλλιακού νερού και του βιολογικού ροδόνερου, από έναν παραγωγό της Θεσσαλονίκης, ενώ η πιο πρόσφατη προσθήκη στα προϊόντα της είναι τα δύο deodorant της. «Εμπνέομαι από τη φύση, τις εικόνες, την οικογένειά μου και έτσι βγάζω τη δημιουργική μου πλευρά. Όμως στην παραγωγή είμαι πολύ αυστηρή, άλλωστε το παρελθόν μου ως υπεύθυνης ποιοτικού ελέγχου με ακολουθεί» λέει η Μελίνα Αθανασίου, που εξηγεί πως από την πρώτη στιγμή, πέρα από τον φυτικό χαρακτήρα που ήθελε να δώσει στα προϊόντα της –τα οποία είναι κατά 98,9% φυτικά- είχε θέσει ως προτεραιότητα το να είναι ασφαλή για την επιδερμίδα.