Skip to main content

Εταιρείες της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν τα μέλη του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση της 5ης Ολομέλειας της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ακολούθησε επίσκεψη στις Regina, Agrino, Χαΐτογλου και Κτήμα Γεροβασιλείου.

Σαράντα έξι εξωστρεφείς παραγωγικές-μεταποιητικές επιχειρήσεις ελληνικής ιδιοκτησίας έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.  Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε στα χρόνια της κρίσης από πέντε εταιρείες συνεχώς μεγαλώνει.

Μάλιστα, η 5η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21-23 Σεπτεμβρίου με οικοδεσπότες τις εταιρείες-μέλη της πρωτοβουλίας που έχουν την έδρα τους στο νομό, Regina, Agrino, Αφοί Χαΐτογλου και Κτήμα Γεροβασιλείου με σκοπό τον απολογισμό του έργου της και τον προγραμματισμό των επερχόμενων συλλογικών δράσεων για την επίτευξη της αποστολής της.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επίσκεψη στα εργοστάσια των εταιρειών Regina, Agrino και Αφοί Χαΐτογλου, καθώς και στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Στη συνέχεια τα μέλη επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Μιλώντας στη Voria.gr ο επικεφαλής της εταιρείας τροφίμων Regina, Νίκος Κουραντίδης, που υποδέχτηκε και ξενάγησε τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης επιφάνειας 3.000 τμ στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης επισήμανε τη σημασία της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. «Η πρωτοβουλία δεν είναι μόνο μια συνέργεια αλλά η υπαρκτή απόδειξη ότι τα μέλη όχι απλά παράγουν και τυποποιούν στην Ελλάδα αλλά και έχουν την έδρα τους εδώ, εν αντιθέσει με αρκετές άλλες εταιρείες που την έχουν  μεταφέρει αλλού, ώστε και να φορολογούμαστε εδώ και να πληρώνονται στην Ελλάδα κι όλες οι ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να ωφελείται στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία και να το γνωρίζει αυτό ο κάθε καταναλωτής», σημείωσε ο κ.Κουραντίδης.

Η Regina ιδρύθηκε το 1958 από τον Χρήστο Κουραντίδη με αντικείμενο την εμπορία βασιλικού πολτού και στη συνέχεια μελιού και από τα πρώτα της βήματα επένδυσε στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Το 1971 η Regina ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που συμμετείχε σε διεθνή έκθεση τροφίμων και δη στην έκθεση Anuga στην Κολονία. Η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της σε Ελλάδα και στο εξωτερικό με το 40-50% των πωλήσεων να είναι εξαγωγές σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία και στις αγορές των Βαλκανίων, ενώ συμμετέχει κάθε χρόνο σε πολλές εκθέσεις ανά τον πλανήτη. Ιδιαίτερα δυναμική είναι η εκθεσιακή παρουσία της Regina το 2018, έτος εορτασμού της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας.

Στη μονάδα της εταιρείας παραγωγής ρυζιού και οσπρίων Agrino-ΕΥΓΕ Πιστιόλας στη Σίνδο ξενάγησε τα μέλη της πρωτοβουλίας ο πρόεδρος και συνιδρυτής της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας και μέλος του ΔΣ της εταιρείας Άγις Πιστιόλας.  Από το 1955, που ιδρύθηκε στο Αγρίνιο η Agrino είναι η κορυφαία εταιρεία ρυζιού και οσπρίων στην ελληνική αγορά έχοντας πρωτοστατήσει στην αναβίωση της καλλιέργειας των οσπρίων στη χώρα μας, ενώ σημαντικό ποσοστό του τζίρου της αντιπροσωπεύουν οι εξαγωγές.  Συνεργάζεται με περίπου 300 παραγωγούς οσπρίων – συγκροτημένοι σε ομάδες παραγωγών – από οκτώ περιοχές της χώρας και με παραγωγούς ρυζιού από τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Σέρρες).

 

Από την επίσκεψη στην εταιρεία Χαΐτογλου

Επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου

 

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρίες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στη χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν την φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα.
Επιχειρήσεις, δηλαδή, που επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: (1) Παραγωγή, (2) Έδρα και (3) Ιδιοκτησία.

Η υψηλή προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην ελληνική οικονομία οι εταιρείες-μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, πιστοποιείται από την Eurocert, Ελληνικό Ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης. Η Eurocert δημιούργησε «Πρότυπο Απαιτήσεων», που αξιολογεί και αποδίδει στις εταιρίες – μέλη, το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ώστε τα προϊόντα τους να φέρουν σήμα αναγνώρισης προκειμένου να εντοπίζονται και να επιλέγονται από τους καταναλωτές και τους εμπόρους που επιθυμούν να υποστηρίξουν την Ελληνική, παραγωγική επιχειρηματικότητα.