Skip to main content

Εθελοντική δράση καθαρισμού και δενδροφύτευσης στην Αγία Τριάδα

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 10:00, στο πάρκο της πλατείας Γενναδίου, πίσω από το Εκκλησάκι του Αγ. Στυλιανού στο ΠΙΚΠΑ

Εθελοντική δράση καθαρισμού και δενδροφύτευσης στο πάρκο της πλατείας Γενναδίου, πίσω από το Εκκλησάκι του Αγ. Στυλιανού στο ΠΙΚΠΑ, στην Αγ. Τριάδα, έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας και ο δήμος Θερμαϊκού, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 10:00.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του δήμου:

«Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, με την έναρξη της θητείας της το Σεπτέμβριο του 2014, μία από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε ήταν η σύσταση Σώματος Εθελοντών, γύρω από το οποίο στην πορεία συσπειρώθηκαν σύλλογοι και φορείς, προσφέροντας ανιδιοτελώς τη βοήθειά τους σε πληθώρα περιστάσεων.

Με την οικονομική στενότητα και τις αντίξοες συνθήκες, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, από τα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί έντονα, είναι ευχής έργο, ότι ο εθελοντισμός καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο έδαφος, αποκτώντας ταυτόχρονα μια έντονη δυναμικότητα και ενεργητική διάσταση από μεριάς των συμμετεχόντων. Η ανιδιοτελής προσφορά τους συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας, ενώ τα ιδανικά και οι αξίες της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού εξυψώνονται.

Στο Δήμο Θερμαϊκού δε, οι δράσεις που υλοποιούνται, είτε από μεμονωμένους πολίτες, είτε από οργανωμένους συλλόγους, είναι πολλές και σημαντικές, άπτονται κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων και χαίρουν ιδιαίτερης αποδοχής από την τοπική κοινότητα, αλλά και τη δημοτική αρχή.

Στο μεγάλο αριθμό των εθελοντικών ενεργειών, έρχεται να προστεθεί ακόμα μία, η οποία έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 10.00, στο πάρκο της πλατείας Γενναδίου, πίσω από το Εκκλησάκι του Αγ. Στυλιανού στο ΠΙΚΠΑ, στην Αγ. Τριάδα. Η δράση είναι πρωτοβουλία του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, ενώ αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά και στηρίζοντας το έργο και τις προσπάθειες των εθελοντών, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν η δημοτική αρχή Θερμαϊκού.
 
Έτσι, από κοινού οι Αντιδημαρχίες Καθημερινότητας και Καθαριότητας του Δήμου, άμεσα ανταποκρινόμενες σε αίτημα του Συλλόγου, έσπευσαν να συνδράμουν της προσπάθειας, που στόχο έχει στην καθαριότητα και τον εξωραϊσμό του δημόσιου χώρου και περιλαμβάνει καθαρισμό, βάψιμο και δενδροφύτευση, προμηθεύοντάς τον με απαραίτητα υλικά, εργαλεία, οχήματα και φυτά για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης.

Επειδή, όμως, η επιτυχία κρίνεται κι από το πλήθος των συμμετεχόντων – εθελοντών, κάλεσμα απευθύνεται προς τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους, να παρευρεθούν και να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, που χαίρει ιδιαίτερης αξίας και αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία εκδήλωσης κοινωνικής συμπεριφοράς, με τη μορφή του εθελοντισμού».

Με αφορμή της δράσης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, δήλωσε : «Προσπάθειες, όπως αυτή της Κυριακής 4 Μαρτίου, που δεν είναι η μοναδική αλλά αυξάνει τον ήδη σημαντικό αριθμό των εθελοντικών δράσεων, που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας, είναι εξαιρετικής σημασίας για τον τόπο μας και σαφώς αξιέπαινες, με το μόνο αντάλλαγμα των συμμετεχόντων να είναι η ηθική ικανοποίηση της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες, που προσφέρουν προσωπικό κόπο και χρόνο για το συνολικό κοινωνικό καλό και να τους βεβαιώσω, ότι η εκτίμησή μας είναι ειλικρινής και η σύμπραξή μας εγγυημένη, όποτε μας ζητηθεί. Μακάρι η διάθεση για προσφορά να είναι ανεξάντλητη, ο εθελοντισμός να καταστεί τρόπος ζωής για όλους και οι δράσεις του να συνεχιστούν».