Skip to main content

Εθελοντική αιμοδοσία από έξι φορείς της Θεσσαλονίκης

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα στον πολυχώρο WE.

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 19:00, στον πολυχώρο WE, έξι φορείς.

Πρόκειται για τον πολυχώρο "WE", τον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Θεσσαλονίκης (Σ.Ο.Ψ.Υ.), τη μη κυβερνητική οργάνωση "Παιδιά Εν Δράσει", την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση "ΚΙΡΚΟ", τον οργανισμό νεολαίας "InfinityGreece" και τον χώρο δημιουργικής έκφρασης “Μονόκυκλο”.

«Η Ελλάδα για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα αναγκάζεται να εισάγει φιάλες από την Ελβετία. Το 90% των ανθρώπων που μπορούν να δώσουν αίμα παγκοσμίως δεν το κάνουν. Στη χώρα μας το 40% δεν έχει δώσει ποτέ αίμα, είτε επειδή δε γνωρίζει την ανάγκη, είτε επειδή δε χρειάστηκε να δώσει, είτε πάλι γιατί δεν ενημερώθηκε ποτέ για τη διαδικασία» επισημαίνει σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Εμείς αποφασίζουμε να στηρίξουμε τον θεσμό της αιμοδοσίας και να αφιερώσουμε μία μέρα ώστε να συλλέξουμε όσες περισσότερες φιάλες μπορούμε. Μπορείς κι εσύ να στηρίξεις αυτόν το θεσμό, όχι απλά κάνοντας share στα social media, αλλά δίνοντας αίμα».

«Δίνουμε αίμα, προσφέρουμε ζωή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Website Εκδήλωσης -> http://www.weskg.gr/aimodosia/

Facebook Event -> https://www.facebook.com/events/2276115252645166/