Skip to main content

Εθελοντική αιμοδοσία από φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ στις 7 Απριλίου

Η αιμοδοσία, που αποτελεί πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου, 8:30 - 13:30, στο περίπτερο 11 της ΔΕΘ.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν την 7η Απριλίου -Παγκόσμια Ημέρα Υγείας- οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Ιατρικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, ΤΕΦΑΑ, Ψυχολογίας και Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

«Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις», αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στο ψήφισμά τους, καλώντας «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια». Εκφράζουν, παράλληλα, τη στήριξή τους «στα δίκαια αιτήματα των υγεινομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Κατά την αιμοδοσία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών» και στο πλαίσιο αυτό τονίζεται ότι «τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων».

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στις 7/4, 8:30 - 13:30, στο περίπτερο 11 της ΔΕΘ. Για την αποφυγή συνωστισμού, οι αιμοδότες καλούνται να κλείσουν ραντεβού στο μέιλ: dimitristaxidis@hotmail.com