Skip to main content

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη στον δήμο Παύλου Μελά

Στόχος είναι να στηριχτούν άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και άτομα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα.

Το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνουν 3 φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία.

Στόχος είναι να στηριχτούν άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και άτομα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις.

Όσοι λοιπόν δύνανται και επιθυμούν να στηρίξουν, μέσω αυτής της προσπάθειας, συνανθρώπους μας, μπορούν να απευθύνονται στις προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Η επόμενη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και τις ώρες 9.00-13.00, στο ΚΑΠΗ Πολίχνης, Ελευθερίου Βενιζέλου 31.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων Χαρά Αμανατίδου τονίζει: «Διανύουμε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη όπου εκτός των υπολοίπων δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας, τα αποθέματα αίματος στις αιμοδοσίες έχουν αγγίξει ιστορικό χαμηλό. Ευελπιστώντας στην συμμετοχή σας, σας περιμένουμε σε μία διαδικασία που διαρκεί πολύ λίγο, η προσφορά της όμως αξίζει μια ζωή, υπενθυμίζοντάς σας ότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, αλλά μόνο χαρίζεται».

Για την ασφάλεια των αιμοδοτών και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2310683254, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και τις ώρες 9:00 έως 14:00.

Επίσης παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ και να φορούν μάσκα.