Skip to main content

Εθελοντικός καθαρισμός στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Σκοπός του καθαρισμού η προαγωγή του εθελοντισμού, της οικολογικής αφύπνισης, της ανακύκλωσης, της φροντίδας και σεβασμού των δημόσιων χώρων.

Εθελοντικό καθαρισμό του Πάρκου Καρατάσιου διοργάνωσαν ο «Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Η Αντηρίδα» σε κοινή προσπάθεια με το εκπαιδευτικό ίδρυμα ΔΕΛΑΣΑΛ στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Δήμο Παύλου Μελά

Σκοπός η προαγωγή του εθελοντισμού, της οικολογικής αφύπνισης, της ανακύκλωσης, της φροντίδας και σεβασμού των δημόσιων χώρων.

Τους εθελοντές και μαθητές υποδέχτηκαν και ενημέρωσαν για τις περιβαλλοντικές δράσεις στο χώρο του Καρατάσιου ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας Σάκης Λαζαρίδης και ο Βιοχημικός, γνωστός ακτιβιστής και περιαστικός καλλιεργητής Αντώνης Καράγιωργας.

Αφού τους προμήθευσαν με τις κατάλληλες σακούλες και γάντια, όλοι μαζί βοήθησαν στην καθαριότητα του χώρου αποσπώντας κολακευτικά σχόλια από τους υπόλοιπους επισκέπτες και παράλληλα στέλνοντας το μήνυμα της απόδοσης και αξιοποίησης του Καρατάσιου ως ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής για όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.  

Αντηρίδα σημαίνει στήριγμα

Ο «Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Η Αντηρίδα»  είναι ένας εθελοντικός Σύλλογος,  που ξεκίνησε τη δράση του  στις αρχές του 2011.

Ονομάζεται "Αντηρίδα", που σημαίνει στήριγμα και αυτός είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός.  Ευαισθητοποιούμε ανθρώπους στην προαγωγή του εθελοντισμού, και μέσα από εθελοντικές δράσεις, στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, τις λειτουργίες και  ανάγκες του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, τόσο τους ασθενείς που απευθύνονται σ’ αυτό και τους ανθρώπους τους, όσο και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.   

Μέσα στους σκοπούς μας είναι και η επέκταση του έργου μας εκτός του Νοσοκομείου. Συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς  της τοπικής κοινωνίας, ούτως ώστε να έχουμε παραγωγικές σχέσεις και δράσεις χρήσιμες για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Υποστηρίζουμε και οργανώνουμε εκπαιδευτικές διαδικασίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε είδους, τόσο στο Νοσοκομείο όσο στην πόλη μας.

Πιστεύουμε ότι οι  προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητάς μας μέσα από τον εθελοντισμό, είναι στην εποχή μας πιο απαραίτητες από ποτέ, και επιζητούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας  με την τοπική κοινωνία, για να μοιραζόμαστε την χαρά της προσφοράς και συμμετοχής.