Skip to main content

Σήμα κινδύνου για το ρέμα «Καραμελίτσα» από κατοίκους της Μαλακοπής

Η οικοπεδοποίηση θα φράξει τελείως την απορροή του ρέματος τονίζουν οι κάτοικοι και καλούν για εθελοντικό καθαρισμό την ερχόμενη Πέμπτη.

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι κάτοικοι της Μαλακοπής αναφορικά με το ρέμα Καραμελίτσα που διαρρέει την περιοχή καθώς όπως αναφέρουν η οικοπεδοποίηση θα φράξει τελείως την απορροή του ρέματος.

Πρόκειται για ένα ρέμα που έχει έξοδο μέσα στο ρέμα Σταγειρίτη, στη διασταύρωση Αθ. Σταγειρίτη και Κύπρου, όπου βρίσκεται ένα καταπράσινο φυσικό άλσος με πλήρες  οικοσύστημα και μικροκλίμα.



Σύμφωνα με την Επιτροπή κατοίκων Μαλακοπής Πυλαίας, το συγκεκριμένο ρέμα «κινδυνεύει να θαφτεί λόγω εργασιών ΕΣΠΑ» οι οποίες διεξάγονται στο ρέμα Σταγειρίτη.

«Οι μελετητές του έργου, έχοντας απαλείψει από τους χάρτες της περιοχής την Καραμελίτσα, προχωρούν στην κατασκευή τείχους που φράζει οριστικά την έξοδο της Καραμελίτσας παραδίδοντας την περιοχή σε οικοπεδοποίηση», επισημαίνει η Επιτροπή, που, όπως αναφέρει, με σωρεία επιστολών κατάφερε να παρακινήσει τους φορείς να απευθυνθούν στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για τις νόμιμες ενέργειες.

«O δήμος όμως από το 2012 μέχρι σήμερα δεν απαντά και δεν προβαίνει στην οποιαδήποτε ενέργεια», σημειώνουν, προχώρώντας σε εθελοντικό καθαρισμό του ρέματος την ερχόμενη Πέμπτη.

Παράλληλα ζητούν την άμεση τροποποίηση στα σχέδια ΕΣΠΑ για το ρέμα Σταγειρίτη, με στόχο να συμπεριληφθεί στην κατασκευή η χοάνη απορροής του ρέματος Καραμελίτσα στο ρέμα Σταγειρίτη.