Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΕΘΝΙΚΗ: ΠΩΛΗΘΗΚΕ Η ΕΤΕ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗ ΒANK AUDI EGYPT

Οι δραστηριότητες της ΕΤΕ περιλαμβάνουν κυρίως δάνεια, καταθέσεις και χρεόγραφα αιγυπτιακού ρίσκου, 17 καταστήματα και περίπου 250 υπαλλήλους

Σύμβαση με τη Bank Audi S.A.E («Bank Audi Egypt») για την πώληση των δραστηριοτήτων του δικτύου καταστημάτων της ΕΤΕ στην Αίγυπτο υπέγραψε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι δραστηριότητες της ΕΤΕ περιλαμβάνουν κυρίως δάνεια, καταθέσεις και χρεόγραφα αιγυπτιακού ρίσκου (συνολικού ενεργητικού 110 εκατ. ευρώ περίπου), το δίκτυο των 17 καταστημάτων στη χώρα και περίπου 250 υπαλλήλους.

Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της έναντι της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕ, η συναλλαγή έχει οριακά θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή θέση και τη ρευστότητα της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις των Κεντρικών Τραπεζών Αιγύπτου και Λιβάνου.

Η Ernst & Young Corporate Finance ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Matouk Bassiouny & Hennawy ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

Η Bank Audi sal κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των τραπεζών του Λιβάνου και είναι μεταξύ των 20 κορυφαίων αραβικών τραπεζικών ομίλων. Στις 31 Μαρτίου 2019, το συνολικό ενεργητικό του ομίλου ανήλθε σε 46,4 δισ. δολ. και το μετοχικό κεφάλαιο σε 4 δισ. δολ. Απασχολεί πάνω από 6.200 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου και η μετοχική της βάση αποτελείται από περισσότερους από 1.500 κατόχους κοινών μετοχών ή/και παραστατικών τίτλων μετοχών (global depositary receipts – “GDRs”). Οι μετοχές της είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Βηρυτού και του Λονδίνου.

Η Bank Audi Egypt είναι 100% θυγατρική της Bank Audi sal. Στις 31 Μαρτίου 2019, η Bank Audi Egypt είχε 46 καταστήματα και 1.454 εργαζόμενους και κατατασσόταν 9η μεταξύ των ιδιωτικών τραπεζών στην Αίγυπτο με βάση το συνολικό της ενεργητικό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ