Skip to main content

Εθνική συνεννόηση ζήτησε ο Σαμαράς

Σε μια εθνική συνεννόηση πρέπει να συμμετέχουν οι πάντες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά τη σχεδόν ωριαία συνάντησή του με τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.
Σε μια εθνική συνεννόηση πρέπει να συμμετέχουν οι πάντες δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά τη σχεδόν ωριαία συνάντησή του με τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.

«Συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και συμφωνία, αλλά και διαφωνία δεν σημαίνει να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων αποξένωση», τόνισε αναφέροντας πως το κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη για το πώς πρέπει να είναι το αύριο της Ελλάδας.

«Εμείς», είπε, «έχουμε σημαντικές διαφορές από το ΚΚΕ όπως για παράδειγμα στο ζήτημα των διαδηλώσεων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε όλα τα κόμματα η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ώρα να μείνει όρθια».

«Ωστόσο», είπε ο κ. Σαμαράς, «η συνάντηση με την κ. Παπαρήγα ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική».

Η γραμματέας του ΚΚΕ στη δήλωσή της τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να θέσει τις απόψεις του κόμματός της για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την ανησυχία της, προβλέποντας ότι θα ληφθούν και νέα πιο βαριά μέτρα και για το λόγο αυτό, το ΚΚΕ οργανώνει την πλατιά ενημέρωση του λαού που όπως είπε, πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας η λαϊκή παρέμβαση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ταυτίζει τις διαδηλώσεις με τη βία, σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα κόμματα πρέπει να γίνεται πολιτική αντιπαράθεση με βάση τις θέσεις και όχι με αντιδημοκρατικά μέσα και συκοφαντίες. «Γιατί οι συκοφαντίες», είπε η κ. Παπαρήγα, «είναι αντιδημοκρατικές».

Η γραμματέας του ΚΚΕ, σε ερώτηση σχετικά με την απεργία και τις διαδηλώσεις της προσεχούς Πέμπτης και το ενδεχόμενο να γίνει προβοκάτσια, απάντησε ότι η προβοκάτσια είναι ανεξάρτητη από τις κινητοποιήσεις και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τους προβοκάτορες και να κλειστούμε στα σπίτια μας.

«Εμείς στο ΚΚΕ», επεσήμανε κ. Παπαρήγα, «περιφρουρούμε τις διαδηλώσεις μας» και τόνισε την ανάγκη οι προβοκάτορες να απομονωθούν.