Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΧΣ

Με τις παραιτήσεις τριών μη εκτελεστικών και ενός εκτελεστικού μέλους από το Δ.Σ. της τράπεζας ολοκληρώνονται προς το παρόν οι προσαρμογές στην ΕΤΕ.

Σε συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για βελτιώσεις σε θέματα που άπτονται της εταιρικής διακυβέρνησης της Τραπέζης ήρθε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «ΤΧΣ».

Οι προσαρμογές στην ΕΤΕ ολοκληρώθηκαν με τις παραιτήσεις τριών μη εκτελεστικών και ενός εκτελεστικού μέλους από το Δ.Σ. της τράπεζας ολοκληρώνονται προς το παρόν οι προσαρμογές στην ΕΤΕ.

«Το Ταμείο, στηρίζει πλήρως την διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, στην υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και είναι πεπεισμένο ότι οι επικείμενες αλλαγές θα ενισχύσουν σημαντικά τη θεσμική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεισφέροντας κατ’ επέκταση στη συνολική περαιτέρω ανάπτυξη της Τραπέζης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Ταμείο και καταλήγει:

«Το Ταμείο ενεργεί πάντοτε, στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου που του έχει ανατεθεί με τον ιδρυτικό του νόμο 3864/2010, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο και  με την ιδιότητα του ενεργού μετόχου, το Ταμείο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης της εταιρικής διακυβέρνησης αυτών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ