Skip to main content

Εθνική Τράπεζα: Προτεραιότητα η επενδυτική επανεκκίνηση της Β. Ελλάδας

Η Εθνική Τράπεζα, είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να διαχειριστεί τις επιχειρηματικές προκλήσεις και ανάγκες των πελατών της στη Βόρεια Ελλάδα.

της Αναστασίας Ναζίδου

Η Εθνική Τράπεζα κάθε χρόνο συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ και λειτουργεί αδιάλειπτα το δικό της περίπτερο. Επίσης, στηρίζει ενεργά τις δραστηριότητες της ΔΕΘ και τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι η επίσημη Τράπεζά της.

Διαθέτοντας ισχυρότατο ισολογισμό και μεγάλα περιθώρια ρευστότητας, η Εθνική είναι έτοιμη να ανταποκριθεί πλήρως στις προκλήσεις ενός νέου οικονομικού και τραπεζικού περιβάλλοντος. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα 177 χρόνια παρουσίας της, παρέχουν τη δυνατότητα στην Τράπεζα να πρωτοστατεί σε κάθε προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και μέσα από το πρίσμα της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί, να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες των πελατών της.

Για την ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα, τα χρόνια της κρίσης ενίσχυσαν την εξαγωγική δραστηριότητα, αυξάνοντας τις πωλήσεις των επιχειρήσεών της στις ξένες αγορές. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η επανεκκίνηση των επενδύσεων του βορειοελλαδικού «επιχειρείν».

Στην εθνική προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Εθνική Τράπεζα, είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να διαχειριστεί τις επιχειρηματικές προκλήσεις και ανάγκες των πελατών της στη Βόρεια Ελλάδα. Σε ένα μεγάλο ποσοστό, το όλο εγχείρημα θα εστιαστεί στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, στην ανάπτυξη της βιοτεχνίας και βιομηχανίας, τη στήριξη του τουρισμού, την ανάπτυξη των μεταφορών και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων ενέργειας και την περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές.

Οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, έχουν μία Τράπεζα-συνεργάτη με σαφή στόχευση και αίσθημα αποστολής. Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας:

Επενδύει στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών, εδραιώνοντας ένα νέο λειτουργικό μοντέλο Καταστημάτων.

Επανδρώνει το Δίκτυο Καταστημάτων της με εξιδεικευμένα στελέχη (Business Banking), τα οποία δρουν ως οικονομικοί σύμβουλοι των επιχειρήσεων, παρέχοντας προσωπική και άμεση εξυπηρέτηση.

Συνεργάζεται με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, προσφέροντας στις επιχειρήσεις – πέραν των κλασικών – σύγχρονα εργαλεία χρηματοδότησης (ΤΕΠΙΧ, ΕΤΕΑΝ, Jeremie, ΕΤΕπ, COSME κ.α.).

Έχει αναπτύξει το πρόγραμμα της «συμβολαιακής γεωργίας», για την στήριξη όλων όσων συμμετέχουν στο παραγωγικό κύκλωμα.

Στηρίζει τις πολύ μικρές και νεοσύστατες επιχειρήσεις, μέσω του καινοτομικού προγράμματος EaSI (χρηματοδότηση και συμβουλευτική υποστήριξη).

Ενισχύει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και διευκολύνει την διεξαγωγή των εισαγωγών/εξαγωγών προσφέροντας πρωτοποριακά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στηρίζει και υποστηρίζει τη νεοφυή και καινοτόμο επιχειρηματικότητα (πρόγραμμα NBG Business Seeds, Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας, συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το ΟΚ Τhess, το Δήμο Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς του οικοσυστήματος).

Δημιουργεί υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως ο θεσμός «Όλη η Ελλάδα σε ένα Τραπέζι», μια δράση προβολής, δικτύωσης και επιβράβευσης σε όλη την Ελλάδα.

* Η Αναστασία Ναζίδου είναι Διευθύντρια Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κέρκυρας