Skip to main content

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: Καταφύγιο... εγκληματιών περιβάλλοντος (φωτο+vid)

«Καταφύγιο» ασυνείδητων που ανεξέλεγκτα πετούν δοχεία επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και καίνε σωρηδόν καλώδια, πλάι και μέσα σε ορυζώνες, στο Εθνικό Πάρκο

Εικόνες που προκαλούν απογοήτευση: δεκάδες άδεια δοχεία φυτοφαρμάκων σκορπισμένα σε ορυζώνες στην περιοχή της Χαλάστρας, στη δυτική Θεσσαλονίκη, εντός του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Το επιτόπιο ρεπορτάζ της Greenagenda.gr καταδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία ορισμένων αγροτών και την παντελή έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης για τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης απόρριψης επικίνδυνων αποβλήτων -και όχι μόνο- σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τη δημόσια υγεία.

Μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις» υπέδειξε στη Greenagenda.gr πολλά από τα σημεία όπου υπάρχουν πεταμένα αυτά τα επικίνδυνα δοχεία, μερικά από τα οποία, μάλιστα, είναι κρυμμένα μέσα στους καλαμιώνες! Ωστόσο, εξαιτίας των ανέμων, πολλές από τις συσκευασίες αυτές μετακινούνται σε εκτάσεις καλλιεργειών ή σε αρδευτικά κανάλια, με αποτέλεσμα να... ταξιδεύουν μέχρι το Δέλτα Αξιού και τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες και βίντεο στη Greenagenda.gr