Skip to main content

Εθνικός Κόμβος Διασύνδεσης Παρόχων Internet

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η ανάπτυξη του Διαδικτύου, τόσο στον τομέα της Οικονομίας όσο και στο Διεθνές περιβάλλον, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Δικτύων Ν. Σηφουνάκης μιλώντας στα εγκαίνια
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η ανάπτυξη του Διαδικτύου, τόσο στον τομέας της Οικονομίας όσο και στο Διεθνές περιβάλλον, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης, μιλώντας στα εγκαίνια του Διαδικτυακού κόμβου GRIX.

Για τη χώρα μας, είπε ο κ. Σηφουνάκης, η ανάπτυξη του Διαδικτύου είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ο πλέον ασφαλής δρόμος για να συγκλίνουμε με τα ψηφιακά άλματα που συντελούνται στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και διεθνώς. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Εθνικός Κόμβος Διασύνδεσης Παρόχων Internet (GR-IX - «γκρίξ") που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί μια υποδομή καθοριστικής σημασίας.

Κατά τον κ. Σηφουνάκη, λειτουργία του νέου κόμβου GR-IX σηματοδοτεί την ωρίμανση του ελληνικού διαδικτύου και την αύξηση της χρήσης του στην ελληνική επικράτεια, ενώ τα οφέλη για τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τους πολίτες είναι πολλαπλά, καθώς σηματοδοτεί υψηλές ταχύτητες σύνδεσης, σημαντική μείωση του κόστους των παρόχων σε διεθνή διασύνδεση και βελτίωση της ποιότητας των διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως την αντιλαμβάνεται ο χρήστης.