Skip to main content

Αίτημα αποκατάστασης των ζημιών στα σχολεία του δήμου Νέας Προποντίδας

Ο δήμαρχος απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για αποκατάσταση των ζημιών στα σχολικά κτήρια λόγω της θεομηνίας

Την άμεση επισκευή των ζημιών, που έχουν ήδη καταγραφεί από τα αρμόδια κλιμάκια των μηχανικών του Υπουργείου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στα σχολεία του δήμου Νέας Προποντίδας εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας της 10ης Ιουλίου 2019 ζητάει με έγγραφό του στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο δήμαρχος Μανόλης Καρράς.

Στο έγγραφό του επισημαίνει ότι ο χρόνος που απομένει για την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μικρός και οι διαδικασίες ιδιαίτερα χρονοβόρες. «Ο δήμος δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια για την επισκευή τους. Συνεπώς, αυτή θα πρέπει να προχωρήσει με ενέργειες του Υπουργείου μέσω της αρμόδιας εταιρείας του “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε”», αναφέρει. Επισημαίνει, τέλος, ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των παιδιών κι είναι απαραίτητο να επιδειχθεί η δέουσα ευαισθησία.

Τι λέει ο δήμος για τις διευκολύνσεων σε πληγέντες από τράπεζες

Σε άλλη ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή τονίζει ότι, επειδή έχει περιέλθει σε γνώση της ότι κάποια πιστωτικά ιδρύματα παρέχουν διευκολύνσεις σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και αγρότες που επλήγησαν από τη θεομηνία, «είναι καλό όσοι ενδιαφέρονται να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους υποκαταστήματα τραπεζών».

Φωτογραφία αρχείου