Τρίτη 2 Ιουνίου 2020
x

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας την προσεχή Πέμπτη θα συζητηθεί το πώς θα κινηθεί το ποδόσφαιρο στη μετά πανδημίας εποχή.

Την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν θέματα αδειοδότησης, αλλά και το πώς θα κινηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στη μετά κορωνοϊού εποχή, ενώ θα επισημοποιηθεί και η αναβολή των ρεβάνς για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά τα της αδειοδότησης, ο διευθυντής αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, έστειλε μια επιστολή προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο.

Σε αυτήν αιτείται… χαλάρωση των όρων οι οποίοι μεταξύ άλλων σχετίζονται με το πλάνο βιωσιμότητας των ΠΑΕ, ενώ ζητάει και την άδεια επικοινωνίας με την UEFA ώστε, για τη φετινή σεζόν, να μην υπάρχει η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για τις ομάδες της Super League που δεν αδειοδοτούνται. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει μάλιστα ο κ. Δημητρίου «την θεωρεί αδιανόητη» υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική επιστολή:

«Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πρωτοφανούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προτείνω τα εξής μέτρα:

1) Την αναστολή εφαρμογής των άρθρων 47, 48, 51 και 52 του κανονισμού αδειοδότησης για την τρέχουσα εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης. Τα εν λόγω κριτήρια σχετίζονται με την αξιολόγηση της συνεχιζόμενης δραστηριότητας (βιωσιμότητας), τα οποία ανεστάλησαν ήδη από την UEFA για τη λήψη άδειας συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

2) Την αναστολή εκτέλεσης όλων των πειθαρχικών κυρώσεων (αφαίρεση βαθμών) από αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ αναφορικά με οικονομικές αξιώσεις εργαζομένων (προσφυγές) έως τις 30/6/20.

3) Σε συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ, την αναστολή για την άδεια Superleague 2 του Άρθρου 45, δηλαδή της τακτοποίησης οφειλών προς εργαζομένους της προηγούμενης ΠΑΕ. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν μιλάμε για απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής των πιστωτών της προηγούμενης εταιρείας, αλλά για αναστολή του κριτηρίου μόνο για την τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης.

4) Την πραγματοποίηση των εκδικάσεων για τη χορήγηση των αδειών μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με την παρουσία των εμπλεκομένων (διάδικοι, μέλη επιτροπών κλπ) στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

5) Την εξουσιοδότηση του Διευθυντή Αδειοδότησης για αλληλογραφία με την UEFA αναφορικά με την αλλαγή της ισχύουσας ποινής για την άδεια Super League 1. Η Διεύθυνση Αδειοδότησης θεωρεί αδιανόητη την αφαίρεση 6 βαθμών σε περίπτωση μη λήψης της άδειας υπό τις παρούσες συνθήκες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ